Björn Elgered och Edvin Bredefeldt om Spelskandalen

Spelskandalen säsong 2 – Detta vet vi

  • SVT Play
Filmtopp
Uppdaterad 26 september 2022 kl. 16:09 | Publicerad 25 september 2022 kl. 19:09

Kan vi få mer av SVT:s nya succé?

Nu går serien om storspelaren Bosse från Piteå i mål på SVT Play. Kommer vi att få se "Spelskandalen" säsong 2? Filmtopp tittar på sannolikheten.

Den verklighetsbaserade dramaserien Spelskandalen är en av de mest underhållande svenska serierna i höst. Storyn som följer Piteå-trion som giriga efter att tjäna stora pengar drar ner sig själva i en stor spelhärva, har lockat stort intresse bland SVT:s tittare. Många vill därför veta om vi kan förvänta oss att se Spelskandalen säsong 2. En fråga det inte är helt enkelt att ge ett bra svar på.

Spelskandalen säsong 2 – Detta vet vi
Foto: SVT.

SVT har inte gett oss några besked gällande en andra säsong av Spelskandalen. Ett sådant besked kan också komma att dröja flera månader, om inte längre än så. Tills dess får vi väga oddsen mot varandra. Vad talar för och emot att vi får se en till säsong av serien?

Vad som talar för Spelskandalen säsong 2

Förutom tittarnas intresse är det första förstås serien i sig, som sticker ut i mängden från det mesta vi ser i dag på svensk TV. Den har ett fartfyllt och lekfullt berättande med häftig regi, och det känns att den är gjord med skaparnas tydliga vision. Lägg ihop detta och en fascinerande huvudkaraktär i Bosse, så påminner Spelskandalen om Netflix succé Clark

Det andra som talar för att vi får Spelskandalen säsong 2 är seriens brännpunkt: gambling. Med all spelproblematik som finns där ute går den i linje med aktörens ambition om att ge tittarna komplexa berättelser som skildrar vår samtid.

Vad som talar emot en andra säsong av Spelskandalen

Något som talar emot en fortsättning på serien är frågetecknet runt hur mycket det finns kvar att berätta om Bosses berättelse, som är väldigt specifik och som det gjorts mycket efterforskning kring. Här kan skaparna tänkas behöva gå lite för långt ifrån huvudberättelsen för att en uppföljare ska kännas rätt. I ett sånt läge har vi svårt att se SVT trycka på hårt för en fortsättning eftersom de inte drivs av ett vinstintresse likt andra spelare på marknaden som Netflix och Disney

Väger vi alla om och men emot varandra känns det mer osannolikt än sannolikt med en fortsättning på "Spelskandalen".

Filmtopp håller dig uppdaterad om seriens framtid.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL