Morden i Midsomer säsong 23 – Detta vet vi!

Sommarens bästa kriminalserier på SVT – alla höjdpunkter

  • SVT Play
Sofie Landgren
19 maj 2023 kl. 14:05

SVT levererar krim hela sommaren

Som en tradition bjuder SVT och SVT Play på bra och sevärda krimserier att följa även denna sommar. Här har vi gjort en lista på höjdpunkterna du inte vill missa, och när de har premiär. Glad krim-sommar!

Morden i Barking, kriminalserie på SVT
Foto: ITV.

Morden i Barking – onsdag 31 maj 

Serien består av 3 avsnitt med en speltid på 60 minuter vardera.

"Morden i Barking" är en uppmärksammad brittisk true crime-serie med Stephen Merchant i huvudrollen som mördaren och våldtäktsmannen Stephen Port. Port dömdes till livstids fängelse för fyra mord han begick mellan 2014–2016. Stephen är en välkänd brittisk skådespelare och manusförfattare till bland annat The Office.

"Morden i Barking" handlar om hur familjerna till fyra mördade homosexuella män i östra London försöker få reda på vad som verkligen hände med deras älskade familjemedlemmar. Polisen hävdar att samtliga fyra har dött av överdoser, något familjerna inte tror på. Efter att tre män dött i Barking – varav två hittats på exakt samma plats – döms Stephen Port (Stephen Merchant) till åtta månaders fängelse för att förhindrat polisens arbete. Men efter han släppts fri hittas ytterligare en ung man död på samma ställe. Utredningen tas nu över av Metropolitan Police och de upptäcker snabbt att det handlar om fyra mord. 

Premiär för Happy Valley – ny brittisk kriminalare på SVT Play
Foto: Matt Squire /Lookout Point 2022.

Happy Valley säsong 3 – söndag 4 juni 

Säsongen består av 6 avsnitt med en speltid på 60 minuter vardera.

De två mycket populära säsongerna av polisdramat Happy Valley visades i SVT hösten 2014 och hösten 2016. Nu är det dags för den, av många något oväntade, tredje säsongen, med Sarah Lancashire som polisinspektör i Yorkshiredalarna.

Polisinspektör Catherine Cawood löser brott i en småstad i Yorkshire samtidigt som hon kämpar med sitt knepiga privatliv.

Vår lilla hemlighet. Kriminalserie på SVT
Foto: BBC Studions.

Vår lilla hemlighet säsong 3 – onsdag 7 juni 

Säsongen består av 4 avsnitt med en speltid på 60 minuter vardera.

Den andra säsongen av Vår lilla hemlighet avslutades med att Max (Mark Bonnar) reste till sin bror i Chicago. Det första som händer i den tredje och sista säsongen, är att bröderna återvänder till Edinburgh och omedelbart blir kidnappade. De tvingas slåss mot både gamla och nya hot och frågan är om de kommer att få det lyckliga slut som de längtar efter. Eller är livet emot dem ytterligare en gång?

Morden i Midsomer säsong 23 – Detta vet vi!
Foto: Mark Bourdillon / All3Media.

Morden i Midsomer säsong 23 – tisdag 27 juni

Säsongen består av 4 avsnitt med en speltid på 120 minuter vardera.

Den 23:e säsongen av Morden i Midsomer visas, som traditionen bär, när Allsång på Skansen har avslutat sin linjära sändning. John Barnaby (NeilDudgeon) och Jamie Winter (NickHendrix) löser nya mord i Midsomer med avsnittstitlar som "The Blacktrees Prophecy", "The Debt of Lies", "A Grain of Truth" och "Dressed to Kill".

Grantchester, serie på SVT
Foto: BBC.

Grantchester säsong 7 – lördag 8 juli

Säsongen består av 6 avsnitt med en speltid på 60 minuter vardera.

I den sjunde säsongen av Grantchester har man kommit fram till 1959 och bröllopssäsongen är i full gång. Pastor Will Davenport (Tom Brittney) viger lyckliga brudpar samtidigt som kriminalinspektör Geordie Keating (Robson Green) försöker lappa ihop sitt äktenskap. På väg in i ett nytt årtionde sker som vanligt en mängd mord, men när faran når hela vägen till prästgården förstår Will Davenport att livet i samhället verkligen är på väg att förändras för alltid.

Kustpärlans mysterier, serie på SVT
Foto: Accorn Media.

Kustpärlans mysterier säsong 2 – söndag 3 juli

Säsongen består av 6 avsnitt med en speltid på 45 minuter vardera.

Det har blivit dags för den andra säsongen av Kustpärlans mysterier i SVT. Huvudrollsinnehavarna Kerry Godliman och Howard Charles är tillbaka, liksom Frances Barber, som spelar mamma i serien som bygger på Julie Wassmers populära romaner.

Serien Babylon Berlin på SVT
Foto: Beta Film.

Babylon Berlin säsong 4 – onsdag 19 juli

Säsongen består av 12 avsnitt med en speltid på 45 minuter vardera.

Kommissarie Gereon Rath (VolkerBruch) och polisassistenten Charlotte Ritter (LivLisaFries) är tillbaka i den fjärde säsongen av Babylon Berlin. Historien bygger på VolkerKutschers tredje roman Goldstein och inleds på nyårsafton 1930, när den stora depressionen har drabbat Berlin med full styrka. AchimvonBorries, BettinevonBorries, TomTwyker och HenkHandloegten har skrivit säsongens manus.

Premiär för Ett fall för Vera säsong 7
Foto: ITV.

Ett fall för Vera säsong 12 – tisdag 25 juli

Säsongen består av 4 avsnitt med en speltid på 120 minuter vardera.

Den 77-åriga Brenda Blethyn fortsätter att lösa mordfall i den tolfte säsongen av Ett fall för Vera som har premiär på SVT Play och i SVT1 tisdag den 25 juli. I de fyra avsnitten löser kriminalkommissarien Stanhope ett mord på en kommunalarbetare, en före detta soldat, en polis och föräldrarna till ett litet barn.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL