Sommarens bästa dramaserier på SVT

Sommarens bästa dramaserier på SVT

  • SVT Play
Sofie Landgren
Uppdaterad 19 maj 2023 kl. 11:47 | Publicerad 18 maj 2023 kl. 16:00

Alla höjdpunkter!

Här är sommarens höjdpunkter när det kommer till dramaproduktioner på SVT och SVT Play. Det bjuds på en sommar full av relationer, kärlek, vänskap och gripande livsöden. Här har vi gjort en sammanställning över de höjdpunkter du inte vill missa!

Nya serier på SVT Play i maj 2023
Foto: ITV.

Nolly (säsong 1) – onsdag 24 maj

Serien består av 3 avsnitt som har en speltid på 60 minuter vardera.

Tv-stjärnan Noele Gordon spelade huvudrollen i den brittiska såpaserien Crossroads som sändes på ITV, dåvarande ATV, fem dagar i veckan från 1964 till 2003. När Noele hastigt skrevs ut ur serien 1981 var det ett ämne som diskuterades i alla brittiska hem och spekulationerna om vad som egentligen hände är fortfarande många. Russel T Davies (Queer as Folk 2022, En engelsk skandal 2018) har skrivit manus till tv-serien Nolly, där Helena Bonham Carter spelar Noele ”Nolly” Gordon.

Älskade Samir, Serie på SVT
Foto: Janne Danielsson/SVT.

Älskade Samir (säsong 1) – fredag 26 maj 

Serien består av 7 avsnitt som har en speltid på 20 minuter vardera.

Svensk dramaserie. Älskade Samir är en "coming of age"-berättelse som undersöker ett svårt trauma på ett humoristiskt och varmt sätt. Den handlar om vårt mänskliga behov av kärlek och något att tro på – genom ögonen på en generation som lever med separationsångest och i stark förvirring kring tradition, kultur och religion.

Normala människor, serie på SVT
Foto: Hulu.

Normala människor (säsong 1) – onsdag 14 juni

Serien består av 12 avsnitt som har en speltid på 20 minuter vardera.

Normala människor, baserad på Sally Rooneys roman med samma namn, handlar om Connell (Paul Mescal) och Marianne (Daisy Edgar-Jones) som växer upp i samma småstad på Irland. Han är en populär fotbollskille, hon kommer från en rik familj, men är mycket ensam. De börjar prata, snart ligger de med varandra och kort därefter gör de slut. Livet går vidare och när de börjar plugga på universitetet är det i stället Marianne som är den populära och Connell den ensamma.

Conversations with Friends, serie på SVT
Foto: BBC.

Conversations with Friends (säsong 1) – onsdag 21 juni

Serien består av 12 avsnitt som har en speltid på 30 minuter vardera.

Frances (Alison Oliver) går på Trinity College tillsammans med Bobbi (Sasha Lane). De var ett par ett tag för länge sedan och har förblivit goda vänner. När de lär känna Melissa (Jemima Kirke) och hennes skådespelande man, Nick (Joe Alwyn) börjar Frances och Bobbis relation att krackelera, och blir ännu sämre när Frances inleder ett förhållande med Nick. Sally Rooney har skrivit boken som Conversations with friends är baserad på.

Älska igen, dramaserie på SVT
Foto: ITV.

Älska igen (säsong 1) – onsdag 28 juni

Serien består av 3 avsnitt som har en speltid på 30 minuter vardera.

Älska igen är ett romantiskt komedidrama om att hitta kärlek när man minst förväntar sig det. Tre personer har upplevt olika personliga tragedier som de inte vet hur de ska hantera. Kan de hitta kärlek och hopp i framtiden, eller kommer deras tidigare liv alltid hålla dem tillbaka? Serien är skapad och skriven av skådespelaren Jamie Davis och är regisserad av Tom Vaughan.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL