Pernilla Wahlgren tar över Allsång på Skansen: "Ett fullblods proffs"

Alla höjdpunkter på SVT – Sommar-TV 2023

 • SVT Play
Sofie Landgren
15 maj 2023 kl. 15:00

Det här vill du inte missa!

Här är sommarens höjdpunkter i SVT. Det bjuds på en sommar full av skratt, spänning, tävlingar, kärlek och givetvis allsång! Här har vi gjort en sammanställning på de höjdpunkter du inte vill missa.

Alla höjdpunkter på SVT – Sommar-TV 2023

Sommarlov reser tillbaka i tiden – det här är SVT:s sommarlovsmorgon 2023
Foto: Mattias Ankrah/SVT.

Sommarlov – Måndag 12 juni till fredag 18 augusti

SVT storsatsar på historia under 2023. Med hjälp av humor och fantasi gör Sommarlov en historisk tidsresa denna sommar. Programledarna kommer vara med om äventyr som utspelar sig under tre tidpunkter: medeltiden, upplysningstiden och 1980-talet. Det blir ny scenografi, kostym och även en ny programledare när Adrian Alebo Andersson gör debut. Vid sin sida har han Malin Olsson, Alex Hermansson, Ida On och Angelika Prick. Som vanligt gästas programmet av artister och en rad välkända barnprofiler och mot slutet av sommaren avslöjas även vem som är Sommarskuggan.

Älskade Samir, serie SVT
Foto: Janne Danielsson/SVT.

Älskade Samir (säsong 1) – Fredag 26 maj 

Svensk dramaserie. Älskade Samir är en "coming of age"-berättelse som undersöker ett svårt trauma på ett humoristiskt och varmt sätt. Den handlar om vårt mänskliga behov efter kärlek och något att tro på – genom ögonen på en generation som lever med separationsångest och i stark förvirring kring tradition, kultur och religion.

Vilda Kockar, matlagningstävling på SVT
Foto: Lena Lee/SVT.

Vilda kockar – Torsdag 1 juni 

Med en enormt vacker bakgrund leder kocken Niklas Ekstedt matlagningsprogrammet där sex kändiskockar med hjälp av ved, knaster, rök och smak av den norrländska vildmarken tävlar om vem som kan laga godast mat över öppen eld. De tävlande kockarna är Erik Videgård, Filip Poon, Zeina Mourtada, Lisa Lemke, Leila Lindholm och Erik Brännström.

Pernilla Wahlgren tar över Allsång på Skansen: "Ett fullblods proffs"
Foto: Liam Karlsson/SVT.

Allsång på Skansen – Tisdag 27 juni 

I sommar får SVT en ny allsångsledare när Pernilla Wahlgren intar Sollidenscenen på Skansen. Med sin stora karisma och musikens kraft krokar hon arm med tv-tittarna och publiken under åtta somriga tisdagskvällar. Förutom allsång kommer Pernilla även bjuda på både sig själv, en mängd gästartister, humor och överraskningar!

Drömlandet, SommarTV SVT
Foto: Jonas Skottheim/SVT.

Drömlandet – Torsdag 1 juni

Carina Bergfeldt drömmer om att en dag flytta till Texas men plågas samtidigt av kluvna känslor för USA. Tareq Taylor har alltid drömt om att få göra en resa i matens tecken i sydstaterna. Tillsammans ger de sig ut på en roadtrip från Houston till Nashville för att ta temperaturen på landet i väst som påverkar oss i Sverige så ofantligt. Är USA verkligen ett drömland eller hur är det egentligen?

Nordic Beats, program på SVT
Foto: SVT.

Nordic beats – Onsdag 14 juni 

Trots att den elektroniska dansmusiken andas Miami eller Ibiza så är den många gånger skapad under långa mörka vintrar runt om i Norden. Bland fjordar, fjäll och glaciärer finns allt från nyfikna pionjärer till hitskapande miljonärer.

Många artister medverkar, bland annat Röyksopp, Darude, Aqua, E-Type, Icona Pop och Vito Ingrosso.

Första Dejten kommer tillbaka på SVT
Foto: SVT.

Första dejten (säsong 6) – Tisdag 13 juni

Ofrivillg ensamhet är tuff och att finna kärlek kan vara svårt. Men Sveriges mest kärleksfulla restaurang fortsätter bjuda in singlar från landets alla hörn på blinddejt.

Vi möter bland annat en Godzillafantast, en äldre dam i motorcykelhjälm, robotdans och skönsång. Starka historier blandas med hysteriska skratt, tårar och kramar.

Humorserien Laxbralla kommer till SVT
Foto: Janne Danielsson/SVT.

Laxbralla (säsong 2) – Fredag 23 juni 

Laxbralla gör efterlängtad comeback. Vi får möta såväl gamla som nya karaktärer och se sketcher med orten-killarna som bara pratar om känsliga ämnen, den oerhört svartsjuka flickvännen, dansbandet Sven-Ali och operatören från SOS Alarm som inte tar larmsamtalen på allvar.

Hjälp, vi har köpt en bondgård! På SVT
Foto: SVT.

Hjälp, vi har köpt en bondgård! (Säsong 4) – Måndag 17 juli 

Nu är det dags för den fjärde sommaren ute på Kalle och Brita Zackaris bondgård. De har en mängd projekt som de vill genomföra: en klosterträdgård ska anläggas, ett utekök ska byggas, jaktstugan ska göras fri från de 2 000 möss som bor där och ett utedass ska snickras ihop. Brita börjar tröttna på kaoset med alla får, grisar, höns och kossor som hela tiden rymmer. Håller äktenskapet för ännu en sommar på gården?

Erik Ekstrand på SVT
Foto: Pål Hollender/SVT.

Extra Ekstrand (säsong 1) – Söndag 20 augusti 

Erik Ekstrand hjälper oss att navigera genom ett samhälle fyllt av missuppfattningar och alternativa sanningar. Det dyks ner i en mängd kontroversiella och aktuella ämnen som engagerar unga vuxna och som det surras om i sociala medier. Erik Ekstrand möter alla slags människor med olika bakgrunder och bemöter alla med samma frågvisa respekt. När han låter alla prata till punkt leder det till lika delar underhållning, fascination och lärande. Ämnena angrips med både lekfullhet och stort allvar.

1 mot Sverige, ny säsong på SVT
Foto: Eva Edsjö/SVT.

1 mot Sverige (säsong 3) – Fredag 25 augusti 

Det direktsända frågesportprogrammet med Babben Larsson kommer tillbaka i höst. Nytt för i år är att Ahmed Berhan är ny som sidekick tillsammans med Erik Ekstrand.

Fler höjdpunkter i sommar:

 • Nolly – onsdag 24 maj 
 • Morden i Barking – onsdag 31 maj 
 • Happy Valley – söndag 4 juni
 • Vår lilla hemlighet – onsdag 7 juni
 • Familjen Adampour – fredag 9 juni 
 • Beskedet – söndag 11 juni 
 • Robothanden – söndag 11 juni 
 • Normala människor – onsdag 14 juni
 • ABBA: Livet, karriären och återföreningen – tisdag 20 juni 
 • Conversations with Friends – onsdag 21 juni
 • Edit: Ina hjärta Bruce – onsdag 21 juni
 • Midsommarkonsert – fredag 23 juni 
 • Morden i Midsomer (säsong 23) – tisdag 27 juni 
 • Älska igen – onsdag 28 juni 
 • Kustpärlans mysterier (säsong 2) – söndag 3 juli
 • Grantchester (säsong 7) – lördag 8 juli
 • Victoriakonserten – fredag 14 juli 
 • Babylon Berlin – onsdag 19 juli 
 • Ett fall för Vera (säsong 12) – tisdag 25 juli 
 • Best of Antikrundan – måndag 14 augusti 
 • Korrespondenterna Live – onsdag 16 augusti 
ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL