Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Peter Jöback och Pernilla Wahlgren bjöd på Disney-magi i Allsång på Skansen

Se Peter Jöbacks och Pernilla Wahlgrens Disney-magi i Allsång på Skansen

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
26 juli 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
26 juli 2023

Den uppskattade Disney-kuppen i programmet

I gårdagens "Allsång på Skansen" gästande bland andra Peter Jöback scenen. Tillsammans med Pernilla Wahlgren överraskade de med ett magiskt Disney-ögonblick när de framförde "En helt ny värld" från "Aladdin" (1992).

I går blev det ännu ett glädjefyllt avsnitt av Allsång på Skansen under ledning av Pernilla Wahlgren. Profilerna som gästade gårdagens program var Peter Jöback, Thomas Stenström, Stor, Lancelot, Kiana sam Ison & Fille. Under kvällen bjöds det bland annat på en hyllning av Lasse Holm och Stor, Thomas Stenström och Ison & Fille gjorde ett uppskattat framförande tillsammans.

Medan Thomas Stenström öppnade kvällen med sin låt "Andas in, andas ut", så spelade Peter Jöback senare låten "Börja om från noll" – en låt han skrivit tillsammans med Benjamin Ingrosso. En av programmets stora höjdpunkter kom senare i programmet, när Peter Jöback och Pernilla Wahlgren bjöd på en uppskattad Disney-överraskning.

Se Peter Jöbacks och Pernilla Wahlgrens Disney-magi i Allsång på Skansen
Skärmdump från SVT Play.

Peter Jöback och Pernilla Wahlgren bjöd på Disney-magi i Allsång på Skansen

Bland sina många framgångar är låten "En helt ny värld" från Disney-filmen Aladdin (1992) en av Jöbacks största succéer. I den älskade animerade klassikern framförde han duetten tillsammans med Myrra Malmberg, men under gårdagens Allsång på Skansen var det Pernilla Wahlgren som fick äran att sjunga prinsessan Jasmines del av låten – och hon tog uppgiften på största allvar (nåja).

I ett uppskattat ögonblick i samband med att Peter Jöback börjar sjunga "En helt ny värld" sliter Pernilla Wahlgren av sig sin klänning av avslöjar att hon bär en Jasmine-kostym där under. Pernilla nöjer sig dock inte där, utan ser till att även Jöback deltar fullt ut i spektaklet och klär även på honom en kostym. Framträdandet präglas sedan av en hel del lekfullt trams, men inte utan lite skönsång däremellan.

Du kan se Pernilla Wahlgrens och Peter Jöbacks Aladdin-framträdande på SVT Play från och med 41 minuter in i programmet.

Det senaste Allsång på Skansen bjöd också på en hel del andra underhållande glimtar. Exempelvis fanns tv-profilen Kristina "Keyyo" Petrushina på plats i publiken och fick chansen att delta i allsången, men reagerade med att gömma ansiktet och utbrista "nej!" flera gånger om.

I nästa veckas "Allsång på Skansen" gästas Pernilla Wahlgren av Oscar Zia, Admira Thunderpussy, Stefan Sundström m.fl.

NÄSTA ARTIKEL