Thomas Stenströms hyllning av Allsång på Skansen: "Varenda jävel vet"

Thomas Stenströms hyllning av Allsång på Skansen: "Varenda jävel vet"

Emil Oscar Rasmussen
25 juli 2023 kl. 12:00

Artisten tvekar inte när det är dags för allsång

I dag gästar Thomas Stenström "Allsång på Skansen" och det är ett besök han ser mycket fram emot. I en TT-intervju säger han att "varenda jävel vet vad det är" om det folkkära programmet, och menar att han inte behövde någon betänketid innan han tackade ja till att medverka.

Det har snart gått tio år sedan Thomas Stenström slog igenom på allvar med albumet Fulkultur och låten "Slå mig hårt i ansiktet". Sedan dess har karriären pekat i en riktning och när han medverkade i Så mycket bättre häromåret fick en ännu större publik upp ögonen för honom.

Ett tydligt bevis på Stenströms växande storhet är de många gånger han fått chansen att medverka i folkkära Allsång på Skansen. I dag tar han plats i programmet ännu en gång, men denna gången – som bekant – med Pernilla Wahlgren som programledare.

I en intervju med TT avslöjar Thomas Stenström att det är en självklarhet att tacka ja när han får fråga om att medverka i Allsång på Skansen.

Thomas Stenströms hyllning av Allsång på Skansen: "Varenda jävel vet"

I den nya intervjun som publicerades under gårdagen hyllar Thomas Stenström Allsång på Skansen och framställer det näst intill som en plikt att tacka ja till programmet.

– Det är verkligen en av få grejer som är kvar som varenda jävel vet vad det är. Det känns som en institution. Man ställer sig givakt när de ringer och sedan går man dit och gör sitt jobb, säger han till TT.

Han menar också att det är givande att medverka i Allsång på Skansen på ett annat sätt än vanliga spelningar.

– Det är kul på ett annat sätt. Under en konsert spelar jag två timmar, och sedan brukar jag bryta benet på slutet. Det kommer jag inte att göra nu.

Kommentaren från Stenström är en tydlig blinkning till förra årets konsert på Gröna Lund, som slutade med att han hoppade ner från scenen med ett benbrott som resultat.

"Känner inte några starka känslor, förutom när jag gör musik"

Utöver samtal om Allsång på Skansen avslöjar Thomas Stenström också musiken är en av få saker som kan väcka liv i hans känslor numera. Han menar att det är få saker som kan mäta sig med de slutsålda konserter han har fått uppleva.

– Jag känner inte några starka känslor, förutom när jag gör musik. Eller kanske om det skulle gå bra för damerna i VM och Caroline Seger sätter den där straffen, då skulle jag dö. Annars är det bara när jag får gå upp på scenen eller skriver en fet låt som pulsen går upp där jag vill att den ska vara, säger Thomas Stenström.

Thomas Stenström är just nu aktuell med singeln "Andas in, andas ut", del av hans kommande album "Superlativ 97" som släpps i oktober 2023. Stenström får sällskap i dagens avsnitt av "Allsång på Skansen" av bl.a. Peter Jöback, Stor, Kiana och Lancelot.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL