Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Rykten, sex och relationer i nya säsongen av Strula

Rykten, sex och relationer i nya säsongen av Strula

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
20 oktober 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
20 oktober 2021

Serien tillbaka med ny säsong den 3 november

Snart återvänder ungdomsserien "Strula" till SVT Play med en andra säsong.

Ellas kärleksliv fortsätter att vara struligt och Nadia försöker dölja vem hon egentligen är. Andra säsongen av "Strula" handlar om rykten, sex och komplicerade relationer. Målet med serien är att stärka tittarna och ge dem verktyg som kan vara bra att bära med sig in i tonåren.

– Genom ett starkt drama helt baserat på ungas egna historier, vill vi med serien väcka tankar och prata om ämnen som känns angelägna för målgruppen, säger producent Madeleine Adaktusson.

LÄS OCKSÅ: Serier på SVT Play

Strula är baserad på djupintervjuer med unga tonåringar som berättar om en tillvaro där man ständigt testar gränser och har ett stort behov av både trygghet och frihet. Precis som i den tidigare säsongen har Filippa Hansson Neitorp och Maya den Engelse, som spelar huvudkaraktärerna Nadia och Ella, varit med och tyckt till i manusprocessen.

– Vi strävar ju efter att få det att kännas så realistiskt som möjligt, och det tycker jag vi lyckas med, säger Maya den Engelse.

Den här säsongen får tittarna möta två nya karaktärer. En av dem är Justine som spelas av femtonåriga Sonja Jarenskog.

– Justine är empatisk, ironisk och ganska självsäker. Hon bryr sig inte så mycket om vad andra tycker och tänker, säger Sonja, som pendlar från Göteborg till Stockholm för att spela rollen.

Säsong 2 av "Strula" har premiär på SVT Play onsdag 3 november kl. 06:00.

KOLLA IN: Svenska filmer och serier

NÄSTA ARTIKEL