Rolf Lassgård om att inte vara bekväm i sin kropp: Ville inte synas

Rolf Lassgård om att inte vara bekväm i sin kropp: "Ville inte synas"

  • SVT Play
Sofie Landgren
13 januari 2024 kl. 20:01

Öppnar upp sig i Min sanning

I veckans avsnitt av "Min sanning" på SVT intervjuar journalisten Anna Hedenmo den folkkära skådespelaren Rolf Lassgård. Det bjuds på ett varmt samtal om bland annat karriären, att spela roller som transperson och svårigheterna med att inte trivas i sin kropp.

Min sanning med Rolf Lassgård
Foto: SVT.

Anna Hedenmo möter Rolf Lassgård i "Min sanning" på SVT

I säsongens första avsnitt av Min Sanning SVT gästar ingen mindre än en av Sveriges mest älskade skådespelare Rolf Lassgård. Under intervjun öppnar han bland annat upp sig om sin uppväxt och problematiken till att inte känna sig bekväm i sin egna kropp.

Rolf Lassgård gästar Min sanning på SVT
Foto: SVT.

Rolf Lassgård om att inte vara bekväm i sin kropp: "Ville inte synas"

Halvvägs in i avsnittet ställer Anna Hedenmo den känsliga frågan om Rolf alltid har känt sig bekväm i sin egen kropp, och det blir ett oväntat svar från den så annars självsäkra skådespelaren.

– Åh, nej, nej, nej, nej. Det var väl hela min uppväxt bara det att nu har jag lärt mig att acceptera det. Tonåren, ja det var väl... Jag växte otroligt mycket under tonårstiden kring nian där. Jag blev otroligt skoltrött, som lång och samtidigt inte ville synas. Så kan man väl säga att det var. Det blir ju att man har den där gam-hållningen lite grann, man försöker hålla i sig på olika sätt, svarar Rolf.

Anna fortsätter att gräva djupare i ämnet och frågar om hur det har varit att behöva se sig själv på film och TV.

– Det är ju ingenting som man liksom jublar över, men samtidigt så är det ju för scenens skull. Ibland tänker jag också att herregud det är så här jag ser ut? Det finns människor som ser ut så här, så varför ska inte de få synas. Varför måste det vara det här slimmade, då har det varit sån motståndskraft att situationen ser ut så här och då gör vi det. Men visst gör jag det tidvis, gömmer mig, mycket i offentliga sammanhang, då smiter jag, förklarar Rolf.

Missa inte "Min sanning" på SVT2 söndag den 14 januari 20.00 eller på SVT Play. Här kan du läsa om vad Rolf Lassgård tycker är sin största styrka som skådespelare.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL