Robert Gustafsson återvänder som Ture Sventon – tredje säsong bekräftad

Robert Gustafsson återvänder som Ture Sventon – tredje säsong bekräftad

  • SVT Play
Filmtopp
25 april 2023 kl. 17:04

SVT gör Ture Sventon och den magiska lampan – ett spännande äventyr för hela familjen

SVT avslöjar i ett pressmeddelande att de gör en tredje säsong om Ture Sventon – med Robert Gustafsson i huvudrollen. Den kommande tredje säsongen går under namnet "Ture Sventon och den magiska lampan".

Nästa vinter kommer den tredje säsongen om Ture Sventon på SVT. Serien utspelar sig runt om i världen och handlingen kretsar kring en magisk lampa med vilken ägaren kan önska sig vad som helst. Både för att göra gott och för egen vinning. Det blir ännu en kamp mellan världens bästa detektiv, Ture Sventon, och världens smartaste skurk, Ville Vessla.

– Vi är så glada att kunna erbjuda familjer i hela Sverige en ny serie att samlas kring. Den moderna versionen av Ture Sventon har en humor och tonalitet som passar både barn och vuxna, säger Anna Croneman, programchef SVT Drama.

Ture Sventon spelas av Robert Gustafsson och hans nemesis Ville Vessla spelas av Johan Glans. Vi återser även Björn Gustafsson i rollen som den synnerligen inkompetente polisen Pär.

Ture Sventon och den magiska lampan
Foto: SVT.

För regin står Gustaf Åkerblom, som tidigare bland annat regisserat Ture Sventon och jakten på ungdomens källa och Sune i fjällen.

– Det är inte varje dag man får möjligheten att filma ett klassiskt Indiana Jones-äventyr på jordens alla hörn med några av Sveriges bästa och roligaste skådespelare. Med sina mäktiga miljöer och gastkramande äventyr sticker nya Ture Sventon verkligen ut från allt annat som gjorts i genren. Jag längtar efter att bänka mig och hela min familj till premiären, säger regissören Gustaf Åkerblom.

Ola Norén och Roland Ulvselius står för manus och Lotta Westberg producerar, med Jarowskij som produktionsbolag. Inspelningen av den nya säsongen inleds våren 2023 och premiären är tilltänkt till vintern 2023/2024.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL