Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Premiär för Vålnesfallet – ny dokumentärserie

Premiär för Vålnesfallet – ny dokumentärserie

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 juli 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 juli 2022

Om spårlöst försvunna Per Vålnes

Lördagen den 10 juli är det premiär för nya dokumentärserien "Vålnesfallet" på SVT Play. I fokus står en av de dyraste brottsundersökningarna i norsk historia.

SVT Play fortsätter att bredda sitt utbud med spännande serier. Näst på tur är den nya dokumentärserien Vålnesfallet som leder tittarna genom ett av de mer uppmärksammade norska fallen de senaste åren. I mitten av historien står en man i femtioårsåldern som blir spårlöst försvunnen. 

År 2011 anmäls Per Vålnes anmäls försvunnen, detta endast ett par dagar efter att det hållits en femtioårsfest för honom. Strax därefter hittar man hans övergivna bil, långt bort ifrån där han bor och minnesbilderna från de närvarande vid festen är luddiga. Händelserna leder till att Polisen anordnar en gigantisk sökaktion för att hitta honom. Trots detta tar det hela tre månader för dem att överväga möjligheten att ett brott har begåtts. Brottsundersökningen som följde skulle komma att bli en av de största och dyraste någonsin i Nordnorge. 

Nya serien Vålnesfallet som gräver djupt i det uppmärksammade fallet består av sammanlagt fem delar, som alla har premiär den 10 juli på SVT Play. Serien kommer även att sändas veckovis linjärt med start söndag den 11 juli klockan 21:15 på SVT2. Serien rullar fram till och med den 7 augusti.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL