Premiär för Trädgårdstider på SVT

Premiär för Trädgårdstider på SVT

  • SVT Play
Sofie Landgren
Uppdaterad kl. 13:41 | Publicerad 28 mars 2023 kl. 13:00

Matlagning och trädgårdsfix med Tareq Taylor

Det är premiär för en ny säsong av "Trädgårdstider" med John Taylor, Pernilla Månsson Colt, Malin Persson och Tareq Taylor – som nu tar itu med en stor, gammal övergiven skånsk lantgård.

Pernilla Månsson Colt, John Taylor, Malin Persson och Tareq Taylor, Trädgårdstider på SVT
Foto: Christoffer Lomfors /SVT.

Nu är "Trädgårdstider" tillbaka på SVT

Pernilla Månsson Colt, John Taylor, Malin Persson och Tareq Taylor är tillbaka. Gänget har lämnat sin gamla trygga trädgård och tar nu itu med en stor, gammal övergiven skånsk lantgård. Ytan såväl som potentialen är enorm, men frågan är om de har tagit sig vatten över huvudet?

Premiär för trädgårdstider på SVT
Foto: Christoffer Lomfors /SVT.

Ny gård, nya problem

Gården är inte bara mycket större än deras tidigare trädgårdar, den ligger också mycket mer utsatt för väder, vind och vilda djur. Det blir kämpigt för dem att lyckas skydda säsongens projekt mot mördarsniglar, harar och dylikt. Deras gamla trädgård, Torstens, fungerar som en plantskola under säsongen och gänget hämtar och återanvänder så mycket växter och material som det bara går till projekten på den nya gården.

Men, behovet av växter på den nya stora gården är enormt, och när ett gammalt hederligt brev anländer från en generös tittare så föds en idé. Delad glädje är ju dubbel glädje, och gänget går ut på sociala medier och undrar om det finns fler som vill dela med sig av växter från sina trädgårdar. Många tittare hör av sig och alla skänkta växter planteras och används i de avslutande projekten under säsongen.

Pemiär för Trädgårdstider på SVT play
Foto: Christoffer Lomfors /SVT.

God mat och många skratt

Nytt ställe innebär också en nystart, och gänget tar sig verkligen an utmaningen med glädje och energi. Med andra ord så bjuder säsongen på fakta, inspiration, god mat och många skratt.

Missa inte säsongspremiären av "Trädgårdstider" på SVT den 28 mars.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL