Snart har Anikrundan 2023 premiär – alla städer och orter som besöks

Antikrundan 2023 orter – hela listan och datum

  • SVT Play
Filmtopp
23 mars 2023 kl. 15:17

Här är inspelningsplatserna för Antikrundan 2023

Snart beger sig "Antikrundan" ut på turné genom landet för att vaska fram antika guldkorn bland allt bråte som gömmer sig i svenska hem. Nu har SVT presenterat samtliga orter för Antikrundan 2023 – här är alla datum och platser för sommarens turné.

I sommar åker Antikrundan ut på sin årliga turné för 35:e gången och i kvällens avsnitt avslöjas vilka orter som Anne Lundberg och experterna kommer att besöka.

Inspelningarna startar med ett besök i 100-årsjubilaren Stockholms stadshus, följt av ett utlandsbesök till Mariehamn på Åland och vidare till Borlänge, Motala, Karlskrona och Landskrona.

– Det är både roligt och hedrande att vi kan spela in i Blå hallen i Stockholms stadshus i år, ett hus som i sig självt bär så många historier om arkitektur, möten och föremål. Vi är också glada att återvända till Mariehamn och Karlskrona som bägge två var succéer förra gången. Och det är roligt att äntligen få komma tillbaka till Motala, Borlänge och Landskrona som fått vänta länge på ett återbesök, men plötsligt så händer det! säger Pernilla Månsson Colt, producent för Antikrundan.

Antikrundan 2023 orter
Foto: SVT.

Antikrundan 2023 – orterna och datumen för turnén

Antikrundan är en av SVT:s stora succéer och i år är det 35 år sedan programmet sändes för allra första gången. Många av de folkkära experterna, såsom Knut Knutson, Bo Knutsson och Anette Granlund, har varit med sedan starten 1989. Men även flera av de mer nytillkomna experterna kommer att delta i årets inspelningar, såsom bland andra Rickard Thunér, Carolina Tüür och Joakim Bengtsson.

Här är hela turnéschemat för Antikrundan 2023:

  • 20 augusti –Stockholms stadshus
  • 22 augusti – Mariehamn Alandica, Åland
  • 27 augusti – Borlänge Rommehedslägret
  • 29 augusti – Motala, Lokverkstan
  • 31 augusti – Karlskrona Stumholmen
  • 2 september – Landskrona Konsthall

– Att vi startar sommarens turné med att spela in Antikrundan i Blå hallen i Stockholms stadshus känns fantastiskt. Jag kan inte tänka mig en vackrare plats att starta Antikrundan på! Att även få ta med Antikrundan till Åland känns helt rätt i dessa tider av tätare kontakt och närmare samarbete mellan Sverige och Finland. Det känns helt enkelt som en kanonrunda och jag längtar redan till augusti, säger Anne Lundberg, programledare för Antikrundan sedan 24 år tillbaka.

Under den pågående säsongen är det Båstad, Eskilstuna, Borås, Strömstad, Virserum och Skellefteå som står som värdstäder.

Detta gäller för besökare – då öppnar anmälan till Antikrundan 2023

Från och med torsdag den 23 mars är anmälan till Antikrundans turné 2023 öppen på: antikrundan.svt.se

Du som besöker Antikrundan kan ta med dig max 10 föremål och får gärna föranmäla dig på länken ovan, särskilt om du har större föremål (som du eventuellt kan få hjälp att transportera till inspelning). Antikrundans experter värderar alla föremål med undantag för mynt, frimärken, musikinstrument och fordon.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL