Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Premiär för nya serien Spelskandalen

Premiär för nya serien Spelskandalen

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
13 september 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
13 september 2022

Allt om SVT Plays efterlängtade dramaserie

I dag är det premiär för den nya serien Spelskandalen på SVT Play. Här är allt du vill veta om dramat som rymmer flera stora skådespelare på sin rollista.

Spelskandalen är en av de stora originalproduktionerna att slå ner på SVT Play i höst. Filmtopp har kikat på den nya dramaserien som visar spelindustrins skuggiga sida och råder dig att göra detsamma. 

Handlingen följer spel- och sportfantasten Bosse, en både enkel och godhjärtad person från Piteå. Vi får följa honom år 1990 när han kastar sig efter de rejäla stålarna som finns att hämta på travbanor, hockeyrinkar och fotbollsplaner. Som en följd av att han är skicklig på siffror, dras Bosse med i en galen värld där spänning, stora risker, skumma bookmakers och stormiga förhållanden är en del av vardagen. Serien bygger på verkliga händelser och personer i den härva som skakade om sportvärlden i början av 90-talet.

I huvudrollen som Bosse ser vi Björn Elgerd (Tunna blå linjen). Utöver honom får vi även se skådespelare som Edvin Bredefeldt (Top Dog), Ulf Stenberg (Björnstad), Josefin Asplund (Snöänglar), Sara Shirpey (Top Dog), Eva Melander (Snöänglar) och Erik Johansson (Bonusfamiljen). Manuset är skrivet av Dennis Magnusson och Patrik Eklund har stått för den huvudsakliga regin. Anette BrantinNexiko producerar serien i en samproduktion med SVT och Filmpool Nord

Den första säsongen av serien består av sammanlagt sex stycken avsnitt på fyrtiofem minuter. Nu kan du streama de två första avsnitten.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL