Premiär för nya Husdrömmar säsong 9

Premiär för nya Husdrömmar säsong 9

  • SVT Play
Filmtopp
31 januari 2022 kl. 18:13

Fler inspirerande husdrömmar i ny fullmatad säsong

Anne Lundberg och Gert Wingårdh är äntligen tillbaka i TV-rutan med Husdrömmar säsong 9.

 Även i år blir det en fullmatad säsong på tio avsnitt med nya inspirerande husprojekt, från fabriksruiner och nerbrunna slott till arkitektritade sommarhus och sekelskiftesdrömmar.

I säsongens första avsnitt, som är ett återbesök till några tidigare husprojekt, återser vi Linus och Karin i Stenungsund som nu är otåliga att få bort sitt gamla hus som skymmer utsikten för nya drömvillan. Men måste huset verkligen rivas, eller kan det kanske flyttas och återanvändas på nytt? Återbesök blir det även till framtidshuset i Östersund och bergskuben i Västra Frölunda, och så till Andrea och Jonathans mobila Tiny House – var det nu har tagit vägen.

Projekten i Husdrömmar säsong 9

Premiär för Husdrömmar säsong 9
Foto: SVT.

Bland säsongens nya husprojekt får vi bland annat träffa krögaren Gustav som köpt en fallfärdig fabriksruin vid Helge å utanför Kristianstad. Tanken är att ruinen ska bli hans hem och trädgårdsoas. I Värmland vill Anne-Marit och Frode från Norge uppföra ett stycke modern norsk arkitektur i form av en enkel hytte för fritidsbruk – men coronapandemin gör det inte lätt att bygga hus på andra sidan gränsen.

MER LÄSNING:

Mitt i Landskrona har Imad och Nathalie lagt vantarna på ett gammalt townhouse som nu ska fyllas till max av deras stora drömmar. Och så får vi följa med när eldsjälen Jette räddar en sekelskiftesvilla undan rivning i Sundsvall. Hon flyttar huset hela vägen till Blekinges skärgård, där det nu ska få bli hennes nya hem.

Husdrömmar säsong 9 består av tio avsnitt som sänds ett avsnitt i veckan på SVT1.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL