Bästa serierna på HBO Max 2022

GUIDE: största nya TV-seriepremiärerna 2022

Filmtopp
Uppdaterad 04 mars 2022 kl. 11:27 | Publicerad 16 januari 2022 kl. 20:00

Årets mest efterlängtade seriepremiärer

Vilka är de största nya TV-seriepremiärerna 2022? Filmtopp kartlägger streamingmarknadens största händelser för i år!

Partisan (säsong 2) – Viaplay

Partisan säsong 2 på väg.
Foto: Viaplay.

En av Viaplays mest uppskattade originalserier kommer snart tillbaka med en ny säsong. Än så länge finns det inga detaljer kring vad Partisan säsong 2 handlar om, men det blir spännande för fansen att se hur produktionen väljer att gå vidare eftersom den först var planerad att vara en miniserie.

Premiär: Våren

Riket EXODUS – Viaplay

Vi väntar en stjärnspäckad final när "Riket" färdigställs.
Vi väntar oss en stjärnspäckad final när "Riket" färdigställs. Foto: Viaplay.

Med Riket EXODUS kommer en av de största nya TV-seriepremiärerna 2022. Här fortsätter och avslutar Lars von Trier sin internationellt uppmärksammade kultklassiker från 1990-talet: Spökhistorien om sjukhuset vid blekdammarna, där det onda fått fotfäste och där läkekonsten dagligen kämpar mot sig själv, med svenskarna och det övernaturliga och oförklarliga i en märklig blandning av humor, skräck och det absurda. Nu stjärnspäckat med bland annat Mikael PersbrandtTuva Novotny och Alexander Skarsgård på rollistan.

Premiär: Hösten

Fartblinda (säsong 2) – C More

Fartblinda gör äntligen comeback.
"Fartblinda" gör äntligen comeback. Foto: C More.

Premiär: Någon gång 2022

I den andra säsongen av C Mores högst populära dramaserie Fartblinda höjs insatserna ordentligt. Bea Farkas (Julia Ragnarson) har gjort succé med sin nyutgivna bok och åker till Malta för att utreda ett lånebolag på uppdrag av Dagbladet. Där möter hon Peder Rooth (Matias Varela) som suttit av sitt fängelsestraff och nu förser samma lånebolag med olagliga personuppgifter. Denna säsong baseras på Carolina Neuraths uppöljande bok Gränslösa.

Gåsmamman (säsong 6) – C More

I år är det dags för Gåsmamman säsong 6 som dess skapare och huvudrollsinnehavare Alexandra Rapaport menar blir den allra sista. Vad den kommer att handla om i närmare detalj vet vi inte i dagsläget, men spana in Filmtopps intervju med stjärnan där det kan finnas en hint eller två.

Premiär: Någon gång 2022

Ozark (säsong 4) – Netflix

– En ännu större säsong betyder ännu större problem för familjen Byrde. Jag längtar efter att få avsluta serien med dunder och brak. 

Meddelandet citerar seriens huvudrollsinnehavare, producent och regissör Jason Bateman från när han uttalade sig om säsongen i ett pressmeddelande. Ozark säsong 4 kommer att delas in i två halvor där varje halva är sju avsnitt lång. Andra bärande skådespelare som återvänder är Laura Linney och Julia Garner. 

Premiär: 21 januari

Stranger Things (säsong 4) – Netflix

En av de klart största nya TV-seriepremiärerna 2022. Handlingen i den kommande säsongen av Stranger Things är inte helt kartlagd, men baserat på de teasers och trailers vi har fått ta del av hittills vet vi bland annat att Hopper (David Harbour) befinner sig i fångenskap i Ryssland och att det hintats om att Dr. Martin Brenner (Matthew Modine) kommer att återvända.

Premiär: Sommaren 

Snabba Cash (säsong 2) – Netflix

Efter succén med den första säsongen kändes det oundvikligt att vi skulle få Snabba Cash säsong 2. Det ska bli spännande att se vad skaparduon  Oskar Söderlund och Jesper Ganslandt hittar på när de bygger vidare på berättelsen om Leya, entreprenören som dras in i Stockholms kriminella undervärld där pengar är allt som räknas. 

Premiär: Någon gång 2022

Young Royals (säsong 2) – Netflix

Netflix dramaserie Young Royals om en förbjuden romans på en internatskola är deras mest framgångsrika svenska produktion hittills. Inspelningen av den andra säsongen drar snart igång, med Edvin Ryding och Omar Rudberg tillbaka i huvudrollerna. Missa inte Filmtopps intervju med de två där de berättar roliga detaljer om serien.

Premiär: Någon gång 2022

Assassin's Creed – Netflix

Assassins Creed blir serie på Netflix
Foto: Ubisoft.

Netflix kommande Assassin's Creed-serie bygger på TV-spelserien som är en av de mest populära någonsin. Vi väntar med spänning på mer information om produktionen.

Premiär: Någon gång 2022

Peacemaker – HBO Max

I HBO Max storserie Peacemaker ser vi John Cena i titelrollen, som ser sig själv som en hjälte. Han älskar fred över allt annat, oberoende av hur många män, kvinnor och barn han måste döda för få det. Ja, den här killen har en trasig moralisk kompass. I sin egen serie måste han samarbeta med en hemlig grupp för att stoppa ett hot på uppdrag av Amanda Waller, även här spelad av Viola Davis.

Premiär: 13 januari

Billions (säsong 6) – HBO Max

Serien om den framgångsrika advokaten Chuck Rhoades, spelad av Paul Giamatti, och hedgefond-kungen Bobby "Axe" Axelrod, spelad av Damien Lewis, har varit väldigt framgångsrik genom åren. Snart återvänder den, men den här gången utan Lewis. Vi får hoppas på att kvaliteten förblir intakt även utan honom.

Premiär: 24 januari

House of the Dragon – HBO Max

Den kanske mest efterlängtade av alla de största nya TV-seriepremiärerna 2022 är House of the Dragon. Baserad på George R.R. Martins 700 sidor långa bok Fire & Blood är den kommande serien en djupdyning i historien kring House of Targaryen. Boken utspelar sig dock genom sju generationer vilket är mer än hela Game of Thrones, så den nya serien kommer främst att fokusera på Dance of the Dragons vilket är det blodiga inbördeskriget som följer efter kung Viserys Targaryens död. En kamp om vem som ska ta över tronen inleds mellan dottern och hustrun, och så småningom blir det fullskaligt krig. 

Premiär: Någon gång 2022

The Last of Us – HBO Max

The Last of Us
Ett av tidernas mest hyllade TV-spel får snart sin TV-serie. Foto: HBO Max.

I år får vi se HBO:s filmatisering av den älskade TV-spelsserien The Last of Us. Det första spelet har blivit en modern klassiker och fjolårets uppföljare skapade ramaskri bland fansen. Men inte på grund av att det var dåligt, utan för de kontroversiella berättarknepen som användes. Handlingen följer  medelåldersmannen Joel som förlorar sin familj i ett rasande USA och teamar upp med den andra överlevaren Ellie. Hon, som blott är fjorton år, blir något av en dotter för honom och tillsammans beger de sig ut på en färd längs USA. Regisserad av Johan Renck och utvecklad av Craig Mazin (Chernobyl).

Premiär: Någon gång 2022

Westworld (säsong 4) – HBO Max

Westworld säsong 4
Foto: HBO Max.

Den kommande fjärde säsongen av Westworld förväntas bli den sista vi ser av serien. Vi får därför hoppas på en pampig final. Detaljer kring handlingen väntar vi på.

Premiär: Någon gång 2022

The Boys (säsong 3) – Amazon Prime Video

Den tredje säsongen av The Boys, en satirisk titt på vad som händer när superhjältar, lika populära som kändisar, lika inflytelserika som politiker och vördade som gudar, missbrukar sina supermakter snarare än att använda dem för gott. 

Premiär: 3 juni

The Lord of the Rings – Amazon Prime Video

Årets kanske mest efterlängtade serie.
Årets kanske mest efterlängtade serie. Foto: Amazon Prime Video.

En seriepremiär att härska dem alla. I år släpps äntligen Amazon Primes Sagan om Ringen-serie The Lord of the Rings som inte bara är klar för att bli fem säsonger lång, utan också uppges bli den dyraste serien någonsin. Den utspelar sig tusen år innan Sagan om ringen- och The Hobbit-filmerna. Om inte House of the Dragon är den folk längtar efter mest bland de största nya TV-seriepremiärerna 2022 måste det ändå vara The Lord of the Rings

Premiär: 2 september

All or Nothing: Arsenal – Amazon Prime Video

Arsenal.
Foto: CC.

Dokumentärserien All or Nothing ger oss exklusiva inblickar bakom kulisserna på stora sportföreningar. I fotbollssammanhang har vi hittills fått följa Manchester Citys rekordsäsong 2017-2018, Tottenhams upphämtning när demontränaren José Mourinho kom in under säsongen 2019/2020 och Juventus från när klubblegenden Andrea Pirlo var deras tränare 2020/2021. Senare i år ska vi få se dokumentären om Arsenal och deras pågående säsong, som än så länge är en av deras bättre på länge.

Premiär: Hösten 2022

Mr. & Mrs. Smith – Amazon Prime Video

Donald Glover i "Atlanta". Foto: FX.
Donald Glover i "Atlanta". Foto: FX.

En serie som baseras på den komiska filmen från 2005 där Brad Pitt och Angelina Jolie spelade ett gift spionpar. I en av huvudrollerna ser vi storstjärnan Donald Glover

Premiär: Någon gång 2022

Pam and Tommy – Disney+

Denna komediserie berättar om hur det gick till när Pamela Andersons och hennes dåvarande kille Tommy Lees sexfilm gjordes – för att senare stjälas och spridas över hela världen. I rollerna som paret ser vi Lily James (Cinderella) och Sebastian Stan, mest känd från Captain America-och Avengers-filmerna och serien The Falcon and the Winter Soldier

Seth Rogen spelar den tidigare porrskådisen Rand Gauthier som sedan blev elektriker. Han var personen som låg bakom stölden av kändisparets sexvideo. 

Premiär: Våren

Obi-Wan Kenobi – Disney+

Ewan McGregor återvänder som Obi-Wan.
Ewan McGregor återvänder som Obi-Wan. Foto: Disney+.

En av de klart största nya TV-seriepremiärerna 2022 är den om Obi-Wan från Star Wars-filmerna. Den kommer att skildra tiden mellan Episode III och Episode IV, alltså efter att Obi-Wan såg sin lärling Anakin Skywalker bli en sith tills då Luke Skywalker möter honom på ökenplaneten Tatooine. Ewan McGregor är tillbaka för att göra titelrollen.

Premiär: Någon gång 2022

She-Hulk – Disney+

She-Hulk kommer till Disney+.
Foto: Disney+.

I år är det premiär för den nya Marvel-serien She-Hulk. Det finns än så länge inga detaljer kring handlingen men många tror att vi väntar oss en origin-story om hur She-Hulk blev till. Precis som Hulken, förvandlas hon till ett grönt monster när pulsen kokar över. 

Premiär: Någon gång 2022

Willow – Disney+

Kultklassikern får serieformat.
Kultklassikern "Willow" får serieformat. Foto: Disney+.

Kultfilmen från 80-talet handlade om Willow spelad av Warwick Davis som ledde ett knepigt gäng på ett uppdrag att skydda en bebis från en drottning som ville förgöra henne. De få detaljer som finns om serien pekar på att uppdraget den här gången blir att försöka rädda en kidnappad prins. På rollistan återser vi Davis.

Premiär: Någon gång 2022

Andor – Disney+

Andor. Foto: Disney+.
Foto: Disney+.

Den kommande Star Wars-serien Andor tar oss tillbaka i tiden till fem år innan händelserna i Rogue One. Stoyrn följer rebellspionen Cassian Andor under uppbyggandsåren av Rebellalliansen.

Premiär: Någon gång 2022

The Afterparty – Apple TV+

I den här deckarkomedin förvandlas en klassåterträff till en mardröm när en av dem mördas under kvällen. För att ta reda på vem som gjorde det måste detektiven Danner utreda dem alla och deras olika bakgrunder – mycket har hänt sedan de senast sågs.

Premiär: 28 januari

Suspicion – Apple TV+

Premiär: 4 februari (USA)

Suspicion med Uma Thurman är ett kidnappningsdrama där vi får följa en framgångsrik affärskvinna vars son blir bortrövad. Det sker på ett välkänt hotell i New York och allt fångas på film. Det är inte många besökare på detta hotell och därför riktas misstankarna på de få personer som bott och till och med bor där. Men det finns fyra brittiska besökare som är lite extra misstänkta.

Ted Lasso (säsong 3) – Apple TV+

"Ted Lasso" (säsong 3) är en av årets mest efterlängtade komedier.
"Ted Lasso" (säsong 3) är en av årets mest efterlängtade komedier. Foto: Apple TV+.

En av Apple TV+ mest populära komediserie kommer snart tillbaka med sin tredje säsong. Under den andra säsongen lyckades man utöver att locka till skratt också på ett otroligt fint sätt ta upp svåra teman, som hur rika sponsorer kan ha ”dolda” agendor för att kasta pengar över fotbollslag… även fast spelarna inte delar företagets värderingar. Men förhoppningsvis ligger det allra bästa fortfarande framför oss.

Premiär: Någon gång 2022

Mythic Quest (säsong 3) – Apple TV+

Mythic Quest säsong 3.
Foto: Apple TV+.

För dig som inte har koll på serien, så är det här It's Always Sunny in Philadelphia-skaparen Rob McElhenneys andra kärleksbarn. Komediserien Mythic Quest handlar om en speldesigner och hans bekymrade stab som jobbar på att hålla deras framgångsrika spel Mythic Quest fortsatt relevant. 

Premiär: Någon gång 2022

The Morning Show (säsong 3) – Apple TV+

"The Morning Show" kommer tillbaka.
Hyllade "The Morning Show" kommer tillbaka. Foto: Apple TV+.

Hyllade The Morning Show är Apple TV+ stjärnspäckade dramaserie med skådisar som Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Billy Crudup och Steve Carell

Som namnet på serien antyder kretsar handlingen kring ett morgonprogram som dagligen ska hjälpa USA att vakna till en ny dag på bästa sätt. I serien får vi följa människorna som gör programmet och de unika utmaningar de ställs inför. Den tredje säsongen är minst sagt efterlängtad.

Premiär: Någon gång 2022

Halo – Paramount+

Baserad på storyn i spelen, för Halo oss flera århundraden framåt i tiden där utomjordingar hotar människans existens och stora risker måste tas för att de inte ska utrota vår ras för alltid. I centrum är supersoldaten Master Chief som är en nyckelspelare i det fullskaliga krig som råder. Huvudkaraktären spelas av Emmynominerade Pablo Schreiber som vi bland annat sett i Orange is the New Black och American Gods.

En ordentlig live action-version på Halo har länge varit på gång och förstås också med bland de allra största nya TV-seriepremiärerna 2022.

Premiär: Någon gång 2022

Star Trek: Picard (säsong 2) – Paramount+

Den efterlängtade fortsättningen på hyllade Star Trek-serien Picard med Patrick Stewart i huvudrollen. Seriens allra första avsnitt slog tittarrekord på CBS när släpptes. Det blir intressant att se om succén kan upprepas med uppföljaren.

Premiär: Februari

The Offer – Paramount+

I den här biografiska miniserien får vi veta storyn bakom skapandet av Gudfadern, Francis Ford Coppolas mästerverk som anses vara en av tidernas allra bästa filmer. På rollistan ser vi storheter som Miles Teller och Colin Hanks

Premiär: 28 april

MER LÄSNING:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL