Premiär för Kristianias magiska tivoliteater på SVT Play

Premiär för Kristianias magiska tivoliteater på SVT Play

  • SVT Play
Filmtopp
Uppdaterad kl. 16:10 | Publicerad 31 oktober 2022 kl. 11:10

Njut av fjolårets norska julkalender

För dig som vill ha en extra magisk jul har nu fjolårets norska julkalender "Kristianias magiska tivoliteater" sin premiär på SVT Play.

I Sverige får vi snart se nästa julkalender i Kronprinsen som försvann. Men till dig som vill värma upp kommer nu Kristianias magiska tivoliteater, som var den norska julkalendern år 2021. 

Den snötäckta berättelsen följer Luka som älskar att trolla och dras till den magiska tivoliteatern. Där känner han sig mer hemma än någon annanstans på Jorden. Men de har dåligt med pengar och en ond, hänsynslös överklasskvinna på randen av konkurs planerar att sälja teatern för att få lite extra pengar. Samtidigt har Lukas pappa andra planer för honom. Kan Luka få sin pappa att ändra sig, och kommer tivoliteatern att överleva den dystra framtid som den står inför? 

 

Premiär för Kristianias magiska tivoliteater på SVT Play
Foto: NRK.

Kristianias magiska tivoliteater – en hyllad julkalender

Norrmännen har med åren blivit kända för sina kvalitativa och kreativa filmproduktioner, och den här utmärkta julkalendern är inget undantag. På IMDb kan vi se att den har hela 7.6/10 i användarbetyg, vilket är betydligt högre än vad den genomsnittliga nordiska produktionen tenderar att få.

Serien består av tjugofyra avsnitt som släpps ett om dagen med start den 1 november. Du streamar de nya avsnitten på SVT Play där de sen finns tillgängliga till och med den 24 december.

 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL