Julkalendern trailer – första titt på Kronprinsen som försvann

Premiär för Julkalendern 2022 – tider SVT Play och TV

  • SVT Play
Sofie Landgren
Uppdaterad 04 december 2022 kl. 16:12 | Publicerad 30 november 2022 kl. 16:11

Imorgon är det den 1 december vilket betyder premiär för "Kronprinsen som försvann"

Nu rivstartar december med Julkalendern 2022 på SVT. "Kronprinsen som försvann" blir Sveriges televisions 60:e julkalender. Här är tider för SVT Play och TV.

Streamtopp

I 24 avsnitt får vi nu följa Kronprinsen som försvann och den tar oss tillbaka i tiden. Den berättar storyn om en tolvårig kronprins på 1700-talet vid namn Carl Wilhelm Gyllencrona, som anklagas för att ha kidnappat sin försvunna mamma. Han tvingas därför att fly från sitt slott. På vägen träffar han den fattiga flickan Hilda som tillsammans med sin farmor driver ett värdshus. När hon hjälper honom att gömma sig, blir det starten på ett storartat äventyr för de två.

Premiär för Julkalendern 2022 – tider SVT Play och TV
Xavier Canca-Englund & Kerstin Linden. Foto: SVT.

I rollerna ser vi Maria Lundqvist, Arvin Kananian, Alva Bratt, Dilan Gwyn och Anton Lundqvist med flera. Kronprinsen spelas av Xavier Canca-Englund och hans bästa vän Hilda spelas av Kerstin Linden, som vi nästa år även kommer att få se som Ronja Rövardotter i Viaplays nya serie.

Som enligt tradition visas julkalendern på SVT1 och SVT Barn kl 07.15 varje morgon, men för den morgontrötte så får man även en till chans att se avsnittet kl 18.45. Under helgdagar så sänds programmet kl 08.45 och 18.45. På SVT Play publiceras ett nytt avsnitt varje dag kl 02.00.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL