Premiär för den brittiska ungdomsserien Mood

Premiär för den brittiska ungdomsserien Mood

  • SVT Play
Sofie Landgren
01 november 2022 kl. 13:53

Pjäs som tv-serie – med mycket musik

Nu på torsdag, den 3 november, har SVT Play premiär för den nya brittiska ungdomsserien "Mood".

Foto: Natalie Seery /BBC Studios/Bonafi.

Nicöle Lecky slog igenom som dramatiker med sin pjäs Mood, som nu blivit TV-serie. Lecky, som tidigare medverkat i bland annat Unsaid Stories och Bloods, spelar denna gång Sasha, en tjej som drömmer att bli sångerska. Men hon tillbringar större delen av sin liv med att röka på och kolla upp sitt ex på Instagram. Musiken i serien, skriven av Lecky, har stor betydelse – inte bara för Sasha, utan också för serien.

Foto: Natalie Seery /BBC Studios/Bonafi.

När Sasha (Nicöle Lecky) lär känna Carly (Lara Peake) får hon snabbt jobb som eskort och börjar tjäna mycket pengar och får dessutom en massa följare. Men snart känner hon sig utnyttjad och börjar sakta dras in i den mörkare sidan av det som gjort henne så framgångsrik. Kan musiken kanske bli hennes räddning?

Foto: Natalie Seery /BBC Studios/Bonafi.

Nicöle Lecky har skrivit manus till bland annat Unsaid Stories (2020) där hon också spelade en av huvudrollerna. Hon har medverkat i Mord i paradiset (2019), Bloods (2021) och Sense8 (2015).

Den första säsongen av Mood består av sammanlagt sex avsnitt. Samtliga avsnitt av serien går att streama på SVT Play den 3 november kl. 02:00.

Mer läsning:

 

 

 

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL