Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Premiär för Bäst när det gäller

Premiär för Bäst när det gäller

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 oktober 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 oktober 2021

Följ med bakom kulisserna i jakten på guld och ära

Nu kan vi de säsongsstarten på den fem timmar långa dokumentärserien Bäst när det gäller. Den följer det svenska längdskidlandslaget under säsongen 2020-2021.

MER LÄSNING:

Bäst när det gäller får vi en exklusiv insyn i verksamheten och kommer närmare både åkarna och tränarna än någonsin. Vi får också möta de personer som bakom kulisserna ser till att ett av våra mest älskade och omskrivna landslag fungerar som ett väloljat maskineri.

Frida Karlsson om olyckan på rummet under Tour de Ski.
Frida Karlsson om olyckan på rummet under Tour de Ski. Foto: SVT.

Under ett allt annat än ett normalt år är det största hotet inte ärkerivalen Norge utan ett osynligt virus. Ett virus med makt att krossa alla drömmar och tillintetgöra allt hårt arbete åkarna lagt ner i sin jakt på guld och ära i skidspåren. Med den fonden återsamlas skidlandslaget efter sommaren för att påbörja sin kapplöpning mot VM i Oberstorf.

Under fem timmar får vi närgånget följa det arbete som åkare, ledare, vallare och all annan personal lägger ner under en säsong som var allt annat än vanlig.

Den första säsongen av Bäst när det gäller har sammanlagt fem avsnitt där det sista släpps 29:e oktober på SVT Play och SVT1.

 

NÄSTA ARTIKEL