Premiär för Antikrundan 2024 på SVT – alla orter som besöks

Premiär för Antikrundan 2024 på SVT – alla orter som besöks

  • SVT Play
Sofie Landgren
Uppdaterad 07 mars 2024 kl. 19:03 | Publicerad 09 januari 2024 kl. 11:01

Det är dags för säsong 35 (!) av Antikrundan

Nya fynd och gamla prylar ska värderas när Antikrundan 2024 drar igång på SVT, och den här gången får Stockholm, Åland, Borlänge, Motala, Karlskrona och Landskrona som besöks under turnén.

Premiär för Antikrundan 2024 på SVT
Knut Knutson och Anne Lundberg. Foto: Magnus Liam Karlsson /SVT.

Det har blivit dags för den 35:e säsongen av Antikrundan att inta SVT – premiär 11 januari

Nya fynd och gamla prylar ska värderas i den ständiga favoriten Antikrundan, som rullar igång med säsong 35 den 11 januari. Denna gången är det Stockholm, Åland, Borlänge, Motala, Karlskrona och Landskrona som besöktes under sommarens turné

Orterna som besöks i Antikrundan 2024:

  • Stockholm
  • Borlänge
  • Motala
  • Åland
  • Karlskrona
  • Landskrona

Under säsongens första avsnitt styr Antikrundan skutan till Blå Hallen i Stadshuset i Stockholm. Där synas allt från en gammal platständare till trasiga godisskålar, och givetvis sedvanligt fascinerande möbler, porslin, glas, konst i mängder och annat spännande. Programmet gör också en avstickare för att besöka konstnären Ernst Billgren.

– Att vi startar sommarens turné med att spela in Antikrundan i Blå hallen i Stockholms stadshus känns fantastiskt - jag kan inte tänka mig en vackrare plats att starta Antikrundan på! Att även få ta med Antikrundan till Åland känns helt rätt i dessa tider av tätare kontakt och närmare samarbete mellan Sverige och Finland, säger programledare Anne Lundberg via SVT.

– Vi är också glada att återvända till Mariehamn och Karlskrona som bägge två var succéer förra gången. Och det är roligt att äntligen få komma tillbaka till Motala, Borlänge och Landskrona som fått vänta länge på ett återbesök – men plötsligt så händer det! säger Pernilla Månsson Colt, producent för Antikrundan, via SVT.

Efter besöket i Stockholm i premiäravsnittet fortsätter jakten på värdefulla antikviteter i först Borlänge och därefter Motala, för att sedan rulla vidare till de resterande orterna.

Säsongen består av 12 avsnitt med premiär den 11 januari på SVT och SVT Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL