Pernilla Wahlgren tar över Allsång på Skansen: "Ett fullblods proffs"

Pernilla Wahlgren tar över Allsång på Skansen – Så blir nya programmet

  • SVT Play
Filmtopp
25 oktober 2022 kl. 09:10

Den nya programledaren kliver in

Det blir den populära artisten och melloveteranen Pernilla Wahlgren som tar över programledarrollen för "Allsång på Skansen i sommar." Hon blir därmed den sjunde programledaren i ordningen sedan starten i SVT 1979 och är jublande glad över förtroendet.

Sanna Nielsen lämnar det älskade programmet Allsång på Skansen. Istället kliver Pernilla Wahlgren in för att leda folkfesten vidare.

– Jag känner mig både hedrad och otroligt glad för att ha blivit erbjuden att programleda Allsång på Skansen – ett av de kanske mest ikoniska program vi har i Sverige. Det som är så fint med programmet är hur det samlar generationer i hela vårt avlånga land. Jag ser fram emot att få tillbringa en del av sommaren på Skansen och att få vara med och ge både sång, humor och glädje till alla som tittar, säger Pernilla Wahlgren som gör entré på Allsångsscenen första tisdagen efter midsommar.

Pernilla Wahlgren
"Pernillas matresa". Foto: Discovery+

"Kan inte tänka mig en mer älskad artist"

Med sin musikalitet, artistiska mångsidighet och bubblande personlighet har Pernilla Wahlgren omfamnat hela svenska folket och satt tydliga avtryck med sitt artisteri. Publiken har bland mycket annat kunnat se henne som artist och programledare i Melodifestivalen, i mängder av teater- och musikaluppsättningar och i egna scenshower.

Sedan 2016 har TV-tittana kunnat följa hennes egen tv-serie Wahlgrens värld som är inne på sin 14 säsong. Samtidigt gör hon just nu succé i humorprogrammet Komiker utan gränser på SVT.

Valet av Pernilla Wahlgren var inte svårt säger, Anton Glanzelius, programbeställare på SVT:

–  Jag kan inte tänka mig en mer älskad artist än Pernilla Wahlgren, hon är ett fullblodsproffs och det perfekta valet för att ta över hedersuppdraget att leda programmet som blivit en given sommartradition för svenska folket. Pernilla Wahlgren älskar Allsångens publik och dess artister, en sann kärlekssaga på bästa sändningstid.

Pernilla Wahlgren tar över efter Sanna Nielsen, som varit programledare för Allsång på Skansen sedan 2016.

Alla programledare i Allsång på Skansen

1979-1993: Bosse Larsson
1994-2003: Lasse Berghagen
2004-2010: Anders Lundin
2011-2013: Måns Zelmerlöw
2014-2015: Petra Marklund
2016-2022: Sanna Nielsen
2023: Pernilla Wahlgren

Allsång på skansen 2023 har premiär den 27 juni.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL