Patrick Melrose säsong 2 – detta vet vi

Patrick Melrose säsong 2 – detta vet vi

  • SVT Play
Filmtopp
Uppdaterad 07 april 2022 kl. 17:04 | Publicerad 05 april 2022 kl. 19:04

Detta vet vi om Patrick Melrose framtid.

Har du hunnit se alla "Patrick Melrose"-avsnitt på SVT Play? Nyfiken på om fler säsonger av serien väntar runt hörnet? Filmtopp har svaret.

Den populära brittisk-amerikanska dramaserien Patrick Melrose handlar om karaktären med samma namn som serien, spelad av Benedict Cumberbatch. Patrick Melrose tillhör överklassen, men hans liv är knappast en dans på rosor för det. Han plågas av missbruk och smärtsamma minnen från sin barndom i sin jakt på balans i tillvaron. 

Under den första säsongens fem avsnitt gör vi avstamp i år som sträcker sig från 1967 till 2005.

Utöver Cumberbatch ser vi fler tunga skådespelarnamn, som Jennifer Jason Leigh och Hugo Weaving, i rollerna,

Kommer det en säsong 2 av Patrick Melrose?

"Patrick Melrose" kom ut redan 2018 och gjorde redan då stor succé. I Sverige har serien fått ett uppsving i samband med att den kommit till SVT Play under 2022. Trots att det nu gått flera år sedan serien landade, och trots hyllningar från såväl tittare som kritiker, så har vi inte fått en andra säsong av serien ännu.

Frågan är om det kommer att hända?

Tyvärr har vi dåliga nyheter. I dagsläget ser det inte ut att finnas några som helst planer på att förnya Patrick Melrose med fler säsonger. Den främsta anledningen till att vi inte kommer att få se fler Patrick Melrose-avsnitt beror på att serien producerades som en miniserie och redan har avhandlat källmaterialet med breda penseldrag.

Serien är baserad på Edward St. Aubyns fem semi-självbiografiska böcker och samtliga av dessa har vi alltså sett adapteras under tv-seriens fem avsnitt.

Hoppades du på en säsong 2 av Patrick Melrose är det med andra ord tid att börja se sig om efter något nytt. Man ska aldrig säga aldrig, men just nu finns det ingenting som tyder på fler säsonger.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL