Benedict Cumberbatchs 4 bästa roller

Benedict Cumberbatchs 4 bästa roller

19 juli 2020 kl. 20:00

Spana in vår lista över Benedict Cumberbatchs bästa roller.

Mannen med den mörka rösten har haft en imponerande filmkarriär med en rad bra rollprestationer. Vi har utsett och rankat Benedict Cumberbatchs 4 bästa roller.

4. Stephen Strange i Doctor Strange (2016)

Stephen Strange.
Benedict Cumberbatch som Doctor Strange. Foto: Disney

Den mystiske magikern Stephen Strange från Marvels universum är kanske den mäktigaste av alla Avengers och en man som inte böjer sig för någon. Benedict Cumberbatch fångar Stranges intelligens och finurliga humor på ett underhållande sätt – ett härligt tillskott till Marvel-familjen.

Läs också vår recension på Avengers: Endgame.

 

3. William Ford i 12 Years a Slave (2012)

Benedict Cumberbatch i 12 Years a Slave.
Benedict Cumberbatch i 12 Years a Slave. Foto: Fox Searchlight Pictures

I den brutala Oscarsvinnande slavfilmen 12 Years a Slave gjorde Benedict Cumberbatch en minnesvärd roll som slavägaren som först köper Solomon Northup. Både sympatisk mot honom, men samtidigt ovillig att på riktigt hjälpa Solomon gestaltar Cumberbatch en man från en mycket svår tid i amerikansk historia.

 

2. Sherlock Holmes i Sherlock (2010 - 2017)

Benedict Cumberbatch som Sherlock Holmes.
Benedict Cumberbatch som Sherlock Holmes. Foto: BBC

Benedict Cumberbatch som Sherlock Holmes behöver knappast någon längre introduktion. Rollen har spelats av många före honom och ändå lyckas han modernisera karaktären och anpassa honom för vår nutid. Ett måste för alla Sherlock Holmes- och Cumberbatch-fans.

 

1. Alan Turing i The Imitation Game (2014)

Benedict Cumberbatch som Alan Turing.
Benedict Cumberbatch som Alan Turing. Foto: The Weinstein Company

Alan Turings genialiet knäckte Enigma-koden under andra världskriget och Benedict Cumberbatchs skicklighet gav liv åt hans otroliga prestation på den vita duken. Med en otrolig träffsäkerhet spelar Cumberbatch en man som både kämpar för att visa sin skicklighet, samtidigt som han också döljer sanningen om sig själv. Cumberbatchs absolut bästa roll borde kanske också ha gett honom sin första Oscar.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL