PÅ SVT: Verklighetsbaserad thriller om ett terrordåd på ett lyxhotell

PÅ SVT: Verklighetsbaserad thriller om ett terrordåd på ett lyxhotell

  • SVT Play
Sofie Landgren
25 juni 2024 kl. 15:00

En gripande historia med Armie Hammer och Dev Patel

Den ökände skådespelaren Armie Hammer gör en av huvudrollerna tillsammans med Dev Patel i Anthony Maras storslagna film "Hotel Mumbai" från 2019.

Hotel Mumbai (2019)
Foto: Sandrew Metronome.

På SVT i kväll – verklighetsbaserad historia med Armie Hammer i huvudrollen

De senaste åren har det figurerat allt annat än goda nyheter kring Armie Hammer, den tidigare branschhyllade skådespelaren. Efter att han år 2021 anklagats för sexuellt ofredande, våldtäkt och kannibalism stod karriären still. Men, efter att alla anklagelser lades ner för drygt ett år sedan kan nu dörren in till branschen mycket väl öppnas för Armie igen.

Att han är en bra skådespelare råder det inget tvivel om, det är hans insats i kvällens TV-tips, Hotel Mumbai (2019), ett tydligt bevis på. Där skildrar han, tillsammans med Dev Patel den spännande och verklighetsbaserad historien om ett terrordåd på ett lyxhotell.

"Hotel Mumbai" (2019)

Ett gäng till synes vanliga unga indiska män går i land i Bombays hamn. Men med sig bär de massor av vapen och i öronen kommunicerar de med en för tittaren okänd röst, som matar dem med islamistiska slagord. De handlingar som de snart ska utföra kommer att skaka en hel värld. Samtidigt checkar David (Armie Hammer) och Zahra (Nazanin Bolandi) in på hotellet tillsammans med sin nyfödda son och barnflickan Sally (Tilda Cobham-Hervey). I centrum står också Arjun (Dev Patel), en fattig servitör med familj, som trots sin status var beredd att offra sitt liv för andra.

"Hotel Mumbai" visas ikväll, 25 juni kl 23.35 och finns även att streama på SVT Play från och med samma datum.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL