TIPS: Nu kan du se Monkey Man – Dev Patel spelar huvudrollen i sin regidebut

TIPS: Nu kan du se Monkey Man – Dev Patel spelar huvudrollen i sin regidebut

Ivar Sandberg
05 april 2024 kl. 15:04

Är du redo för action?

I dag släpps den actionfyllda thillern "Monkey Man" på bio! I filmen tar Dev Patel huvudrollen i sin egen regi debut!

Den nya action-thrillern Monkey Man (2024) släpps på bio i dag. Filmen är producerad av Jordan Peele, tidigare känd från sin komedi duo Key & Peele (2012-2015) samt rysarfenomen som Get Out (2017), Us (2019) och Nope (2022).

Monkey Man
Foto: UIP.

En actionfylld hämndhistoria!

Kid (Dev Patel) är ute efter hämnd på de som är ansvariga för hans mors död. Han slåss i illegala matcher i Indien för att få pengar, och han gör det utklädd i apmask och kallar sig själv för "Monkey Man". Hans utklädnad är inspirerad av legenden om Hanuman, en indisk legend om kungen av apor tillika gud av vishet, vilket hans mamma berättade om för Kid innan hon dog. Filmen tacklar korruption i Indien och Kid är ute efter de högt uppsatta, korrupta människorna som förstört hans liv. 

Medverkande i filmen är bland annat Dev Patel som tidigare skådespelat i Slumdog Millionaire (2008) och The Personal History of David Copperfield (2019) och nu gör sin regi debut i denna film som han även samproducerar med Jordan Peele. Sharlto Copley (Gringo, 2018) spelar karaktären Tiger.

Andra skådespelare inkluderar Pitobash Tripathy (Alphonso) Vipin Sharma (Alpha), Sikander Kher (Rana), m.fl. 

Se "Monkey Man" på bio i dag!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL