Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Olyckan säsong 2 – Detta vet vi

Olyckan säsong 2 – Detta vet vi

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 oktober 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 oktober 2021

Får vi återvända till Glyngolau?

På SVT Play finns nu den brittiska dramaserien Olyckan att streama. Serien, som utspelar sig i den walesiska staden Glyngolau, har lockat stort intresse och många hoppas på fler avsnitt framöver. Detta vet vi om Olyckan säsong 2!

MER LÄSNING:

Den nya dramaproduktionen på SVT Play tar vid när en fruktansvärd olycka drabbar staden Glyngolau i Wales. En tragedi som rör om i grytan och river upp relationer och ställer invånarna emot varandra. Intresset för serien växer i rasande takt och vi har därför grävt i hur situationen gäller en fortsättning för serien.

Detta vet vi om Olyckan säsong 2

Det är oklart hur landet ligger till med Olyckan säsong 2. Seriens första säsong fick ett väldigt positivt bemötande av kritikerna där tunga internationella pjäser som The Telegraph och The Independent båda hyllade den. Likaså hade det första avsnittet otroliga 2.8 miljoner tittare på Channel 4, vilket gör den till kanalens mest sedda dramaserie sedan Kiri. Det andra avsnittet hade även det över 2 miljoner tittare, vilket är en indikator på att publiken gillade vad de såg.

Så hur kommer det sig att serien inte fått klartecken kring ett förnyande? 

Främsta anledningen till en oklar prognos kring Olyckan (på engelska: The Accident) är att den utformats som en miniserie på blott fyra delar. Detta innebär kort och gott att det inte fanns en ambition att göra serien längre än så från då att man började arbeta på den. Och skaparna har därför begränsade möjligheter att bygga vidare på berättelsen som publiken fängslats av. Men med detta sagt kan den fortfarande komma att förnyas, i synnerhet nu när den går upp i Norden och andra delar av världen. 

Flera internationella sajter uppger att planer på Olyckan säsong 2 är skrotade. Det är däremot inte bekräftat av Channel 4 eller Hulu, som också distribuerat den. Med andra ord får vi ta dessa påståenden med en nypa salt. 

Tills vidare får vi hålla tummarna för en andra säsong av Olyckan, som nu finns att streama på SVT Play.

NÄSTA ARTIKEL