Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Olof K Gustafssons dokumentär slår hål på myterna

Olof K Gustafssons dokumentär avslöjar sanningen

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 december 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 december 2021

Om tiden i USA, Dubai och partnerskapet med Roberto Escobar

Företagaren Olof K Gustafssons dokumentär "Olof Inc" har nu haft sin premiär på SVT Play. Den ger tittaren en tydligare inblick i hans liv och hur han tog sig från Ekerö till Colombia för att ratta Escobar Inc.

MER LÄSNING:

I en helt ny dokumentär på drygt en timmes speltid får vi mer klarhet kring Olof K Gustafsson och hans livshistoria, från när han som 17-åring drev fyra företag med ambitionen att tjäna miljardbelopp till hans liv idag som 28-åring och VD över Escobar Inc. Företaget övervakar den sedan år 1993 döde kartelledaren Pablo Escobars släktingars intressen. Gustafsson driver det tillsammans med Pablos bror Roberto Escobar.

Storyn om Olof K Gustafsson väckte mångas nyfikenhet när han i somras dök upp i en intervju som genererade närmare en miljon visningar på Youtube – innan den plockades bort. Att videon blev borttagen berodde på de starka känslor den väckte hos tittarna, inte minst för att Gustafsson inledningsvis gav intervjuaren ett kuvert med etthundra tusen kronor, för att därefter berätta vad han tycker om personligheter som Jan Emanuel Johansson och Joakim Lundell

Sedan intervjun har frågorna om Gustafsson varit många. Är hans rika livsstil på riktigt, eller bara en myt? Hur blev han VD för Escobar Inc.? Hur dök han upp på bild tillsammans med Donald Trump? Och gällande just SVT:s dokumentär om Gustafsson var det många som undrade ifall den överhuvudtaget skulle göras eller om även den var en myt.

Visar upp livet i Dubai

Vi kan nu konstatera att dokumentären om Olof K Gustafsson är här. I den ser vi en mer samlad huvudperson än så som han många gånger framstått på sociala medier. Parallellt med att Gustafssons tidslinje berättas får vi en insyn i det extravaganta liv han levt på Dubai tillsammans med sin gravida fru Svetlana innan flytten tillbaka till Sverige. 

Att Gustafsson betraktas som mytoman är något han själv kommenterar i Olof Inc när han träffar en gammal bekant i orten Ekerö där han växte upp

– Det är väldigt svårt (att ha kontakt med folk från gymnasiet). Folk har den här mytomanstämpeln på mig. Men ger en mytoman bort Ferraris och Bentleys?

Det är under sammanlagt ett års tid som filmarna Carl Fridsjö och Joel Silberstein Hont fått följa med Gustafsson i hans vardag.

Nu kan du streama "Olof Inc" på SVT Play

NÄSTA ARTIKEL