Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Nu har Musikhjälpen 2022 premiär – allt om årets program

Nu har Musikhjälpen 2022 premiär – allt om årets sändning

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
12 december 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
12 december 2022

Dags för den 144 timmar långa sändningen att kicka igång

Nu har Musikhjälpen 2022 premiär med Oscar Zia, Tina Mehrafzoon och Klas Eriksson som programledare. Här är allt om årets program.

Den 12 december låser Musikhjälpen 2022 in Oscar Zia, Tina Mehrafzoon och Klas Eriksson i en glasbur på Kungstorget i Göteborg. I en 144 timmar lång direktsändning ska de engagera hela Sverige i temat ”För en tryggare barndom på flykt från krig”. 

– Jag älskar programmet och ser jättemycket fram emot veckan, det är både jättemysigt och jätteviktigt. En vecka där vi tillsammans lär oss mer om hur världen ser ut, hur bra vi har det och hur vi kan hjälpa andra med så små medel som att önska en låt, säger Oscar Zia som även var en av programledarna förra året.

Komikern och skådespelaren Klas Eriksson brukar engagera sig för programmet och han har även gästat buren.

Musikhjälpen har blivit lite av en jultradition och varje år har jag försökt engagera mig på olika sätt. Det jag ser mest fram emot är att få så många som möjligt att engagera sig. Årets tema är viktigare än någonsin. Det är många familjer och barn som är på flykt från krig just nu. Barn borde bara få vara just barn och inte behöva vara på flykt, säger Klas Eriksson.

Förra året var musikjournalisten Tina Mehrafzoon programmets resande reporter och rapporterade från Libanon.

– Programmet är för mig en vecka där vi visar de allra bästa versionerna av oss själva – det känns väldigt varmt och solidariskt. Jag har träffat barn på flykt och sett hur otryggheten gjort att de slutat leka, skratta och drömma. Hur ska vi kunna ha en ljus framtid om barn inte kan drömma?, säger Tina Mehrafzoon.

Nu har Musikhjälpen 2022 premiär – allt om årets program
Foto: SVT.

Om årets programledare i Musikhjälpen 2022

Tina Mehrafzoon

Tina Mehrafzoon är musikjournalist och rutinerad programledare i P3. Förra året var hon Musikhjälpens resande reporter och rapporterade om barnarbete. Hon har också medverkat i flera TV-program, bland annat Muren och På spåret i SVT, samt varit programledare för musikgalan P3 Guld.

Klas Eriksson

Klas Eriksson är komiker och skådespelare som började sin karriär med humorklipp i sociala medier. Nu känner många igen honom som Leif i SVT:s succéserie Leif & Billy. Klas har flera år nominerats och även prisats på TV-galan Kristallen. Tidigare i år medverkade han i tv-programmet The Island Sverige.

Oscar Zia

Oscar Zia är artist och programledare. Han har hörts och synts i flera program i SVT och P3, bland annat Melodifestivalen och Morgonpasset i P3. Han har deltagit i Musikhjälpen som artist många gånger, 2015 och 2016 hade han rollen som publikens ambassadör och 2021 var han en av programledarna. Han har också skådespelat i TV-serier, bland annat i serien Allt som blir kvar.

Premiär för Musikhjälpen 2022 – då börjar sändningen

Programmet är ett evenemang som sprider kunskap om och samlar in pengar till en undanskymd mänsklig katastrof. Tre programledare sänder radio och tv dygnet runt i 144 timmar. Under tiden får de besök av artister och andra gäster som engagerar sig. Insamlingen bygger bland annat på publikens låtönskningar som också utgör all musik som spelas i programmet. Vilka som blir årets artister kommer att uppdagas allt eftersom.

Ikväll klockan 20:00 börjar "Musikhjälpen" 2022 på SVT1 och SVT Play. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL