Premiär för Ägd av Danny – så var första avsnittet

Premiär för Ägd av Danny – så var första avsnittet

  • Amazon Prime
Sofie Landgren
Uppdaterad kl. 08:12 | Publicerad 12 december 2022 kl. 08:12

Visar när Danny Saucedo lurar Anis Don Demina under en standup-show

"Ägd av Danny" är en prank-serie där programledaren Danny Saucedo prankar kända vänner och helt vanliga människor på gatan – och tittarna får följa allt via en dold kamera.

I det första avsnittet av Prime Videos nya serie Ägd av Danny får vi se när Danny Saucedo går runt på Stockholms gator och, rent krasst, gör sin omgivning riktigt obekväm. Bland annat så lurar han turister att han är en turistguide, han går runt med en människa iklädd latexdräkt i koppel och frågar folk om de vill klappa honom, och han öppnar en frisörsalong och skrämmer livet ur sina kunder.

Danny Saucedo. Foto: Prime Video.

Den största delen av programmet går ut på att Danny ska lura byxorna av sin kompis Anis Don Demina via en gemensam standup-show som de ska delta i. Det Anis inte vet är att allt är iscensatt och att Danny har bett hela publiken om hjälp. Publiken har fått order om att absolut inte skratta åt Anis skämt utan enbart åt Dannys. Som om inte det vore nog så har Danny stulit Anis skämt och går iskallt först upp på scen och drar av allihop. Anis reaktion när han märker vad Danny gör är milt sagt riktigt besviken. 

Anis Don Demina. Foto: Prime Video.

Anis blir alltså av med sina egna skämt, och när han på studs får hitta på nya skämt som en nödlösning, har hans publik fått order om att inte skratta. Det här är ett gränslöst program och man får faktiskt ont i magen av att se Anis reaktion. 

Ägd av Danny kommer att dela tittarna i två läger. Antingen kommer de älska det, eller så kommer de att hata det. Jag tycker att det här är underhållning på hög nivå och de lyckas verkligen väcka känslor. Man sitter och våndas samtidigt som man skrattar. Man blir lättad när Danny tillslut går fram till Anis för att berätta att det hela är ett "stageat prank". Jag har aldrig sett en människa bli så lättad som Anis blev i just den stunden. Och att Danny kan håla masken så extremt bra är riktigt imponerande. Det är inte många som hade klarat av att axla Danny Saucedos roll i det här programmet.

Vanligtvis får vi se Danny som en ganska lugn, snäll och lite tillbakadragen kille, men nu får vi se honom när han är sitt gränslösa, fräcka jag. Han har fascinerande nog inga spärrar alls och tycks inte skämmas över någonting. Att koncept dessutom är framtaget av Danny Saucedo själv visar på att det här är en del av hans personlighet snarare än att han går in och spelar en roll.

Missa inte Danny Saucedos nya serie Ägd av Danny på Prime Video som har premiär den 16 december.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL