Musikhjälpen 2022 – Stad, plats och datum

Musikhjälpen 2022 – Plats, datum och programledare

  • SVT Play
Filmtopp
30 augusti 2022 kl. 12:08

Tillbaka i Göteborg för första gången på nio år

Nu vet vi mer om Musikhjälpen 2022 som tar programmet tillbaka till Göteborg för första gången sedan 2013.

Förra året hölls det kulturfrämjande välgörenhetsprogrammet i Norrköping. I dag nås vi av nyheten att Musikhjälpen 2022 kommer att äga rum i Göteborg. Stadens invånare väntar sig en folkfest med över etthundra timmar sänd radio och TV från glasburen. 

Det populära programmet har vid tre tillfällen sänts från Göteborg, 2009, 2011 och 2013. Så här säger SVT:s projektledare Karl-Johan Paulsson i ett pressmeddelande om att få ta tillbaka den uppskattade festivalen till staden: 

– Göteborg är en del av det här projektets vagga, så det är både väldigt spännande och kul. Det har gått nio år sedan senast och mycket har hänt sedan dess. Nu ser vi fram emot att sätta ner glasburen på en ny plats i stan.

Vidare berättar Peter Grönberg, VD för Göteborgs stads destinationsbolag Göteborg & Co, att de längtar efter att få dit mer folk som bor utanför staden under jultiden: 

– Vi ser verkligen fram emot att få välkomna dem hit. 

Plats och datum för Musikhjälpen 2022

När årets upplaga av programmet kommer till Göteborg äger det rum på Kungstorget. Sett till dess centrala position kommer det säkerligen att strömma mycket folk runt den berömda glasburen. Vad gäller evenemangets datum så inleds det hela den 12 december för att pågå fram till och med den 18 december. Med andra ord får vi en hel vecka med musik och underhållning. 

Musikhjälpen 2022: programledare

Musikhjälpen 2022 – Plats, datum och programledare
Från fjolårets lyckade upplaga av "Musikhjälpen". Foto: SVT.

Under 2021 var det Anis Don Demina, Brita Zackari, Kodjo Akolor, Linnea Henriksson och Oscar Zia som agerade programledare, då under temat "För en värld utan barnarbete”. Än så länge har vi inte fått några bekräftade programledare till Musikhjälpen 2022. Men vi förväntar oss att de kommer presenteras inom kort. Filmtopp ser då till att hålla dig uppdaterad.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL