Mordet på Malin – Dokumentär släppt på SVT Play

Mordet på Malin – Dokumentär släppt på SVT Play

  • SVT Play
Filmtopp
Uppdaterad kl. 14:06 | Publicerad 29 juni 2022 kl. 14:06

En djupdykning i det fruktansvärda brottet

Nu har SVT Play släppt de första delarna av sin dokumentär "Mordet på Malin", som skildrar brottet som skakade om vårt land.

I dag är det premiär för SVT:s dokumentärserie Mordet på Malin, som består av fyra stycken avsnitt. De tre första avsnitten går redan nu att streama och är mellan 20-25 minuter långa.

Dokumentären är ren redogörelse av det morbida och tragiska brott som ägde rum i Husum, november 1996, samt polisens jakt på gärningsmannen.

Mordet på Malin - Avsnitt 1

Den 23 november 1996 skulle 16-åriga Malin Lindström från Örnsköldsvik besöka en klasskamrat i Husum. Men när bussen kom fram var hon inte med. Vad hade hänt - var hade hon klivit av? Hade hon verkligen åkt med bussen? Efterhand får polisen uppgifter om att en kvinna, som tros vara Malin, setts gående på en väg i utkanterna av Husum. Man får också vittnesmål om en mörkklädd man som gått strax bakom henne. Polisutredningen kan börja på allvar.

Finns nu att streama.

Mordet på Malin - Avsnitt 2

Den 22 maj 1997, nästan exakt ett halvår efter Malins försvinnande, hittas henne döda kropp i ett skogsparti utanför Husum, inte långt från där hon sågs gående. Hon har utsatts för ett brutalt sexualmord. Polisen kan identifiera den man som följt efter henne och i förhör lämnar han en rad märkliga och motstridiga uppgifter. Han åtalas och döms till åtta års fängelse. Men i hovrätten tar fallet en ny och oväntad vändning.

Finns nu att streama.

Kriminalarkivet
André Pops och Lars Olof Lampers. Foto: Janne Danielsson /SVT.

Mordet på Malin - Avsnitt 3

När Malins kropp påträffades tog polisen tillvara en ytterst liten spermafläck från hennes byxor. Fläcken var alltför liten för att kunna analyseras med den tidens teknik. Först närmare 20 år efter mordet hade tekniken hunnit i kapp och nu gick fallet in i en ny och sensationell fas. Men inte utan en rad juridiska hinder på vägen.

Finns nu att streama.

Mordet på Malin - Avsnitt 4

Den 30 juni inleddes rättegången mot den man som såväl polisen som Malins föräldrar är övertygade om ligger bakom mordet. I det sista avsnittet i serien återkommer André Pops och Lasse Lampers till fallet och kommenterar domen. Får nu Malins föräldrar Rune och Inez äntligen den rättvisa och det avslut dom så länge kämpat för?

Släpps den 21 juli.

Dokumentärserien "Mordet på Malin" är tillgänglig på SVT Play fram till den 13 juli 2024.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL