Märta och Axel lämnar Gift vid första ögonkastet – detta hände

Märtha & Axel lämnar Gift vid första ögonkastet – detta hände

  • SVT Play
09 maj 2022 kl. 13:05

Märtha och Axel väljer att gå skilda vägar

Sedan en knackig start väljer Märtha och Axel att lämna "Gift vid första ögonkastet" 2022. Med detta sagt avslutar de experimentet och skiljer sig.

I SVT:s realityserie paras ofrivilliga singlar ihop av experter för att sedan gifta sig redan första gången de träffas. Med den vågade premissen kan man tänka sig att matchningarna inte alltid blir helt klockrena – någonting som skett i detta fall då Märtha och Axel lämnar Gift vid första ögonkastet. 

Märtha och Axel har sedan start tampats med både utebliven attraktion från Märthas sida och personlighetsskillnader sinsemellan dem båda, och i takt med att nya avsnitt kommit ut har en allt mer makaber stämning vuxit sig starkare. Märtha berättar bland annat i förra avsnittet att hon kände sig ovillig till närhet redan första gången hon såg Axel och ångrade deras kyss vid vigseln, läs mer om det här

De har sedan tidigare flyttat ut från varandras lägenheter kort efter att har flyttat in hos varandra – någonting som var en del av experimentet, men nu tar de alltså det slutgiltiga beslutet att avbryta sin medverkan helt och skilja sig. 

Märtha & Axel lämnar Gift vid första ögonkastet – detta hände

Märtha & Axel lämnar Gift vid första ögonkastet – detta hände
 Axel och Märtha lämnar Gift vid första ögonkastet 2022. Foto: SVT

”Ju mer vi umgås desto mindre intresserad blir jag av dig”

I det senaste avsnittet av Gift vid första ögonkastet 2022 är det Axel som tar beslutet att avbryta experimentet. Detta efter att paret haft ett parterapisamtal med psykologen Fredric Bohm, som i programmet talar om att det finns en möjlighet för paret att fortsätta lära känna varandra - men att det kräver att de är öppna för möjligheten att det kan utvecklas en relation. 

Axel har upplevt att han blir mindre intresserad av Märtha ju mer han lär känna henne, någonting som han också berättar för henne i programmet. Utöver det känner han också att Märtha möjligtvis är sympatisk men inte empatisk och att han nog hade mått dåligt av att starta om på nytt med henne. Samtidigt känner Märtha att de under experimentets gång hela tiden har hittat fler olikheter och motsättningar än likheter som skulle kunna indikera en match. 

"Gift vid första ögonkastet" 2022 sänds 20.00 på måndagar på SVT och går även att streama på SVT Play.

Mer läsning: 

 

NÄSTA ARTIKEL