Sverige floppar i Eurovision 2024 – obefintlig vinstchans

Marcus och Martinus “besvikna på Norge“ – fick bottenpoäng i Eurovision

  • SVT Play
Axel Diedrichs
12 maj 2024 kl. 09:05

Hemlandet visade inget stöd

Sveriges bidrag som framfördes av den norska tvillingduon Marcus och Martinus landade på en nionde plats. Under röstningen fick man ingen hjälp från Norge med att klättra på tabellen.

Artistduon bestående av de norska tvillingarna Marcus och Martinus var uträknad av experterna på förhand. De gav dem endast 1% chans att ta hem Eurovision 2024, och under förfesten på SVT pratade man om att en topp tio-placering vore att nöja sig med. Under rösträkningen var de mycket riktigt aldrig nära att kamma hem en seger, men de lyckades placera sig bland de tio bästa länderna. I en intervju med Aftonbladet efteråt berättar de om hur tankarna går och kommenterar det bristande stödet från Norge.

Marcus och Martinus “besvikna på Norge“ – fick bottenpoäng i Eurovision
Foto: EBU.

Marcus och Martinus “besvikna på Norge“

När allting var sagt och gjort verkade duon inte allt för missnöjda med utfallet i Eurovision. Däremot kan de inte låta bli att känna sig svikna av stödet från Norge, landet som de båda är ifrån. Under rösträkningen delade Norge endast ut tre poäng till Sverige. 

– Självklart är man lite besviken över att få tre poäng från Norge. Man ser ju många andra länder som stöttar varandra i sin region, men så är det. Vi gjorde vårt bästa och fick en 12:a från Tyskland bland annat, säger Marcus Gunnarsen till Aftonbladet.

– Vi önskar att vi kunde ha gjort bättre. För vi är också tävlingsmänniskor och vi vill bara det bästa för Sverige. Ni har skickat oss till Eurovison, vi är evigt tacksamma, säger Martinus Gunnarsen.

Nästa år kommer den stora musiktävlingen att hållas i Schweiz. Detta då deras bidrag The Code som framfördes av Nemo vann "Eurovision"

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL