KLIPP: Nemo vann Eurovision – hade sönder priset på scenen

KLIPP: Nemo vann Eurovision – hade sönder priset på scenen

  • SVT Play
Axel Diedrichs
Uppdaterad kl. 07:05 | Publicerad 12 maj 2024 kl. 01:05

Ironi i sändningens sista ögonblick – Nemo knäckte statyetten

Efter vinsten av "Eurovision Song Contest" 2024 hade kvällens stora artist Nemo sönder sin glasstatyett. Se klippet när det händer här.

Det råder inga tvivel om att Eurovision 2024 trots de negativa rubrikerna bjöd på ordentligt med underhållning. Förutom flera starka nummer, så kom vi att få följa en rafflande final där det avgjordes in i det sista. När jurypanelen i sammanlagt 36 olika länder lade sina röster fick vi se Schweiz och deras artist Nemo krossa allt motstånd med låten The Code. Men trots de dåliga oddsen så hade favorittippade Kroatien och deras Baby Lasagna fortfarande chans på vinsten.

När folkets röster trillade in blev det därför ruggigt spännande. Men allting kom att avgöras med nöd och näppe – Schweiz vann Eurovision med drygt femtio poäng över Kroatien som slutade tvåa.

Nemo tog sönder priset efter vinsten i Eurovision. Foto: EBU / SVT.

Nemo vinnare av Eurovision – hade sönder priset på scenen

Efter segern fick Nemo återigen äran att kliva upp på scenen för att framföra The Code. På slutet av framträdande skulle dock något oväntat hända. Bilder visar när artisten som, efter att hen sjunger sista raden, "I broke the code", ironiskt nog slår ner den åtråvärda Eurovision-statyetten mot scengolvet och då delar den på mitten.

Det finns säkert de som utgår från att Nemo av någon anledning knäckte glasstatyetten med flit, men ser det verkligen så ut?

Nej, mycket riktigt var det inte Nemos intention att ta sönder statyetten. 

– Jag hade sönder statyetten, men den kan lagas, säger hen efteråt.

Ta en närmare itt på klippet där Nemo har sönder priset efter vinsten i "Eurovision" här:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL