Leif och Billy

Leif & Billy säsong 8 – Detta vet vi

  • SVT Play
Filmtopp
Uppdaterad 18 mars 2023 kl. 07:03 | Publicerad 17 mars 2023 kl. 10:03

Vad väntar härnäst för bröderna Öhman?

Med den sjunde vändan i mål är det många som vill veta om vi får se "Leif & Billy" säsong 8 på SVT Play. Här är allt vi vet om planerna för serien.

Väntan var lång men under våren fick tittarna äntligen se SVT:s Kristallenbelönade humorserie återvända med sin sjunde säsong. Har du sett alla sex avsnitt och vill veta hur det ligger till med Leif & Billy säsong 8? Här är allt vi vet om produktionens fortsättning.

Leif & Billy säsong 8 – Detta vet vi
Foto: SVT.

Leif & Billy säsong 8 kan dröja

I dagsläget kan vi inte bekräfta huruvida Leif & Billy säsong 8 är beställd av SVT, men oavsett är vi säkra på att vi får spendera mer tid tillsammans med bröderna Leif och Billy Öhman. De två huvudpersonerna tillika skaparna Klas Eriksson och Alfred Svensson har flera gånger hintat om att de har stora planer för sina karaktärer. Så pass grandiosa att det kan handla om en långfilm. 

Redan under våren 2021 hintade Klas och Alfred första gången om att de vill göra en långfilm med Leif och Billy. Då sa Klas följande till Filmtopp:

– Just formen långfilm har vi vuxit upp med, det var det man tittade på förr och vi är ju lite nostalgiska av oss. Vi känner att fan, det vore häftigt att få göra. 

– Ja det vore det. Men det kommer tror jag, tillade Alfred. 

De har sedan dess suttit i Nyhetsmorgon och hintat om en långfilm: 

Leif & Billy kommer att uppstå i kanske ett annat format framöver. Det får vi se. Vi får inte säga så mycket om det ännu, men så är det, sade Alfred till Nyhetsmorgon.

Som om hintarna inte vore nog, lade både Klas och Alfred ut nyheten om att de startat en hemsida där man kan följa vad de nu kokar ihop för sina karaktärer. Att man gör så först nu hintar om att det är något annat i görningen än ännu en säsong. Om det är så att duon nu har fullt upp med att planera deras långfilm, så kan vi förvänta oss att Leif & Billy säsong 8 får vänta tills efter att den släppts.

Detta påminner förstås om när Solsidan fick en långfilm som släpptes mellan säsong 5 och 6. 

Filmtopp håller dig uppdaterad om vad som händer runt Leif & Billy säsong 8 och den eventuella filmen.

NÄSTA ARTIKEL