Leif och Billy

HINTEN: Leif & Billy-filmen kan bli verklighet

Filmtopp
11 februari 2023 kl. 16:02
ANNONS
ANNONS

Är det äntligen dags?

Komediserien "Leif & Billy" har blivit en stor favorit som nu är inne på sin sjunde säsong. Nu verkar det vi alla har väntat på bli verklighet när det hintas om en långfilm.

Sedan 2017 har Alfred Svensson och Klas Eriksson roat svenska folket med komediserien Leif & Billy. Nyligen var det premiär för programmets sjunde säsong och populariteten har långt ifrån sinat. Efter att ha varit nominerat tre år i rad tilldelades serien Kristallen för bästa humorprogram 2020 och i skrivande stund har Leif & Billy 8,2 av 10IMDb, vilket gör det till en av de högst rankade svenska TV-serierna.

Leif och Billy
Klas Eriksson och Alfred Svensson. Foto: SVT.

Länge pratat om Leif & Billy som långfilm

Radarparet Klas Eriksson och Alfred Svensson har länge arbetat tillsammans – Nordic Hillbillies, Brorsor 4ever, Leif & Billy – och idéerna ser inte direkt ut att sina. När Filmtopp pratade med duon i samband med att den sjätte säsongen av Leif & Billy hade premiär berättade de att de gärna skulle vilja göra långfilm:

– Ja, det hoppas jag. Eller det är väl upp till oss. Gud, det vill vi göra, svarade Klas på frågan om en långfilm kan finnas i framtidsplanerna.

Han sade sedan:

– Just formen långfilm har vi vuxit upp med, det var det man tittade på förr och vi är ju lite nostalgiska av oss. Vi känner att fan, det vore häftigt att få göra.

Hintar nu om att långfilmen kommer

I en intervju i Nyhetsmorgon hintade Klas Eriksson och Alfred Svensson att den där långfilmen nu kan vara på väg. Där får de nämligen frågan om de har påbörjat arbetet med nästa säsong.

– Nej, det har vi inte gjort än. Alfred sitter fortfarande och klipper den nya säsongen, säger Klas.

– Ja, jag behöver lite ledigt nog. Men Leif & Billy kommer att uppstå i kanske ett annat format framöver. Det får vi se. Vi får inte säga så mycket om det ännu, men så är det, säger Alfred.

Nu håller vi tummarna för att drömmen blir verklighet och att en Leif & Billy-film är på ingång.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL