Leif och Billy

Film på Leif & Billy? Alfred Svensson och Klas Eriksson svarar

Filmtopp
14 september 2022 kl. 02:00

Frågan som hänger i luften

Kommer det att göras film på Leif & Billy? Filmtopp har frågat duon Alfred Svensson och Klas Eriksson om vad de känner inför att ge sina karaktärer en långfilm.

Leif & Billy slog igenom på Youtube och blev därefter upplockat av SVT. Därefter har succén tågat vidare för serien om de hopplösa bröderna Öhman ute i Sörbäcken. Inte bara har den blivit en riktig publikfavorit, den har också vunnit över juryn. 2020 vann de Kristallen för Årets humorprogram.

I dag har vi hela sex säsonger av den framgångsrika komediserien att ta del av. Vi känner oss trygga med att huvudpersonerna Alfred Svensson och Klas Eriksson kan fortsätta göra sin grej ett bra tag till. Men kan vi förvänta oss något mer i framtiden, som en långfilm om de usla bönderna? Det är ett svar många har velat få svar på länge, vilket gör det till en skyldighet för oss på Filmtopp att ta reda på det vi kan om saken. Och det har vi mycket riktigt gjort.

Film på Leif & Billy? Alfred Svensson och Klas Eriksson svarar

Film på Leif & Billy? Alfred Svensson och Klas Eriksson svarar
Foto: SVT.

Inför den sjätte säsongen som nu finns att se i sin helhet på SVT Play intervjuade Filmtopp duon Alfred och Klas. Vi ställde dem då läsarnas frågor där en av dem var ifall vi kommer att få se filmen Leif & Billy. För dig som håller tummarna för det var deras enade svar minst sagt positivt: 

– Ja, det hoppas jag. Eller det är väl upp till oss. Gud, det vill vi göra, säger Klas. 

Han fortsätter: 

– Just formen långfilm har vi vuxit upp med, det var det man tittade på förr och vi är ju lite nostalgiska av oss. Vi känner att fan, det vore häftigt att få göra. 

– Ja det vore det. Men det kommer tror jag, säger Alfred. 

Se hela Filmtopps avsnitt av "Internet frågar" med Alfred Svensson och Klas Eriksson här:

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL