Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Recension: Lea (säsong 1)

Lea säsong 2 – Detta vet vi

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
29 maj 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
29 maj 2022

Fortsättning långt ifrån trolig

Nu har SVT:s senaste dramaserie "Lea" tagit slut och flera är nyfikna på om det blir någon fortsättning eller inte. Som de flesta säkerligen misstänker, ser det inte särskilt ljust ut.

Den svenska dramaserien Lea berättar med sina sex stycken avsnitt historien om en ung, kvinnlig boxare med siktet ställt mot världsmästartiteln. Av olika anledningar, bland annat på grund av sin spelmissbrukande manager, tvingas hon ta en omväg till mästerskapet och ställa upp i en match som kan kosta henne precis allt, även sitt liv.

I titelrollen ser vi Madeleine Martin, som gör en oerhört trovärdig gestaltning av den målmedvetne boxaren. I övriga roller ser vi bland andra Ralph Carlsson, Joel Spira, Emil Almén och Jennife af Silvferhjelm.

Förvänta dig inte Lea säsong 2

Trots att serien bara består av sex stycken avsnitt är det mycket låg sannolikhet att vi kommer att få se flera. Dels eftersom berättelsen effektivt summeras i sin helhet, trots det något öppna slutet, dels för att SVT själva har sagt att detta är en miniserie (en serie med endast en säsong).

Samtidigt finns det gott om exempel på miniserier som har fått en fortsättning, så rent tekniskt sett skulle Lea kunna komma tillbaka och visst hade det varit spännande att se resten av hennes karriär – om hon nu överlevde i ringen. Men SVT brukar vara konsekventa i sina beslut och Lea har inte blivit en så pass stor tittarsuccé att det känns troligt att de skulle ändra sig.

Serier att se istället:

NÄSTA ARTIKEL