Inga fler säsonger av Leif och Billy?

Klas Eriksson om planerna för Leif & Billy: ”En vintersäsong”

  • SVT Play
Axel Diedrichs
27 mars 2024 kl. 16:03

Ser framför sig att återvända i nytt format

Klas Eriksson som spelar Leif Öhman i "Leif & Billy" har öppnat upp sig om planerna för komediserien. Hint: vi kan komma att få se något helt nytt.

Sedan Leif & Billy slog igenom har det blivit hela sju säsonger på SVT och därtill en hyllad scenshow som redan rullat otaliga kvällar på Scalateatern i Stockholm. De ständigt skuldsatta sörbäckenborna Leif Öhman och hans lillebror Billy är oerhört omtyckt av det svenska folket, men trots detta finns det oklarheter runt vad som ska händer med serien härnäst. Nu berättar Klas Eriksson, som spelar Leif Öhman, vad han ser framför sig, och det är tydligt att han vill göra någonting annorlunda.

Klas Eriksson om planerna för Leif & Billy: ”En vintersäsong”
Foto: SVT.

Klas Eriksson om planerna för Leif & Billy: ”En vintersäsong”

I somras kunde vi rapportera att huset där man spelar in Leif & Billy hade sålts. Vidare bekräftade Klas Erikssons nära vän och kollega Alfred Svensson att serien går på paus, detta efter deras egna initiativ. Samtidigt har duon tagit sig an programledarjobbet på Smartare än en femteklassare?. Så hur ska serien egentligen kunna fortsätta, får vi se Leif & Billy säsong 8? 

När Klas Eriksson pratar med Expressen råder det inga tvivel om att han vill återgå till sin älskade karaktär. Sättet man gör det på kan däremot komma att skilja sig från vad vi blivit vana vid att se. Eriksson berättar att man eventuellt vill göra en film om karaktärerna. 

– Eller en vintersäsong. Kanske ”Leif och Billy i fjällen” eller ”på Mallorca”, säger han till Expressen.

Förutom att göra en film, eller för den delen Leif & Billy säsong 8 som flyttar från seriens ursprungliga miljö, så vill Klas Eriksson även göra andra projekt.

– Det är tre olika idéer som jag har burit runt på länge. Jag kan inte avslöja vad det är men det är humor i alla fall, säger han till Expressen.

Filmtopp håller dig uppdaterad om vad som sker runt "Leif & Billy". 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL