Inga fler säsonger av Leif och Billy?

Uppgifter: SVT lägger ned Leif & Billy?

  • SVT Play
Axel Diedrichs
Uppdaterad 23 juli 2023 kl. 06:37 | Publicerad 21 juli 2023 kl. 11:51

Har vi sett det sista av bröderna Öhman i TV-rutan?

"Leif & Billy" med Klas Eriksson och Alfred Svensson har de senaste åren varit en av de största komediserierna i Sverige. Men enligt uppgifter till Filmtopp har SVT i nuläget inga planer på att göra säsong 8.

Sedan SVT tog över Leif & Billy med duon Klas Eriksson och Alfred Svensson har vi fått se serien vinna Kristallen och växa till att bli en av landets mest populära komediserier. Men efter sju säsonger kan det vara ett stopp på produktionen – åtminstone så som saker ser ut för stunden. Uppgifter till Filmtopp säger att SVT inte planerar en åttonde säsong.

Uppgifter: SVT lägger ned Leif & Billy
Klas Eriksson och Alfred Svensson gör sig redo för teaterscenen. Pressbild via Leifochbilly.se.

Uppgifter: SVT lägger ned Leif & Billy?

Tidigare i år fick vi ta del av den efterlängtade sjunde säsongen, och nu jobbar den kreativa duon Klas Eriksson och Alfred Svensson på att förbereda liveshowen Gud förbannat vilken jävla show. Uppsättningen blir ett helt nytt format för karaktärerna som ska ockupera Scalateatern i Stockholm under både hösten och våren nästa år. Det finns mycket att se fram emot av de två på scenen, men på TV-fronten ser det möjligtvis mörkare ut. 

Den 12 juni blev det känt att det karaktäristiska Leif & Billy-huset gått till salu, då till ett utgångspris på 1 950 000 kronor. Den 28 juni blev annonsen borttagen från Hemnet där det står att adressen troligtvis blivit såld. 

– Det har varit roligt att ha dem här och att se hur det går till att spela in serien. De är båda fantastiska människor, säger tomtens granne Lola Berlin till UNT.

7 juli kunde SVT bekräfta att fastigheten såldes till en kvinna som först inte kände till husets medverkan i serien: 

– Jag fick reda på i efterhand att det var det huset – när mäklaren frågade mig om varför jag var intresserad, säger Karin Olebjörk till SVT Nyheterna.

Att man säljer huset som haft en betydande roll i produktionen behöver i sig inte betyda att man kommer att lägga ned serien – kanske vill man ge nytt liv till formatet genom att placera dem i en annan miljö. Men enligt uppgifter till Filmtopp har SVT uttryckt att de inte planerat en ny säsong av Leif & Billy

Filmtopp har sökt SVT för en kommentar.

Klas Eriksson och Alfred Svensson har hintat om film

Karaktärerna lever vidare, men med det närmast ikoniska huset sålt kan man bli tvungna att göra saker och ting annorlunda framöver. Kanske får fansen äntligen se bröderna Öhman ta plats på bioduken. När Filmtopp pratade med Klas och Alfred i samband med den sjätte säsongen av Leif & Billy berättade de nämligen att de hemskt gärna vill göra en film om sina älskade rollfigurer:

– Ja, det hoppas jag. Eller det är väl upp till oss. Gud, det vill vi göra, sade Klas då och fortsatte:

– Just formen långfilm har vi vuxit upp med, det var det man tittade på förr och vi är ju lite nostalgiska av oss. Vi känner att fan, det vore häftigt att få göra.

Filmtopp håller dig uppdaterad om vad som händer runt "Leif & Billy" framöver.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL