KLART: Efter succén i Mello – Björn Gustafsson får egen komediserie på SVT

KLART: Efter succén i Mello – Björn Gustafsson får egen komediserie på SVT

  • SVT Play
Axel Diedrichs
22 april 2024 kl. 16:04

Ska spela flera karaktärer i olika sketcher

I dag går SVT ut med nyheten om att de ger Björn Gustafsson en helt egen komediserie på kanalen. Här är allt vi vet om den nya satsningen "Koppla av".

Under våren fick de svenska TV-tittarna se Björn Gustafsson dyka upp olika former av oberäkneliga sammanhang i Melodifestivalen. När han inte agerade sidekick till Carina Berg så frontade han en rad sketcher som gick hem hos SVT:s publik. Hans tid i musikprogrammet toppades också med en ny humoristisk kärlekslåt dedikerad Berg

Sedan hans medverkan i Melodifestivalen har folket undrat vad Gustafsson ska hitta på här näst – han håller sig oftast mindre aktiv än vad många önskar. Nu meddelar SVT att han ska göra en helt ny komediserie för dem, Koppla av, som kommer att bestå av sketcher där Gustafsson själv spelar karaktärerna. Manuset har han bland annat skrivit tillsammans med Erik Haag, som han gjorde Padeldrömmar med.

KLART: Efter succén i Mello – Björn Gustafsson får egen komediserie på SVT
Björn Gustafsson och Kristian Luuk i "Melodifestivalen". Foto: SVT.

Då har nya serien "Koppla av" premiär på SVT

Den helt nya serien Koppla av låter oss träffa gamla favoriter av komikern på nytt, men främst bjuds det på nya filurer. Bland dem hittar vi en väderpresentatör med prestationsångest, en kille som har svårt att ligga lågt och en översexuell man som försöker överleva en zombieapokalyps. SVT utlovar tittarna en "uppfriskande mix av parodier, trams och sketcher med hög och låg igenkänning". 

– Det är en blandning av nyskrivet material och sketcher som jag filat på sedan mellanstadiet, säger Björn Gustafsson i ett pressmeddelande.

Så här säger regissören Anders Helgeson som också varit med och skrivit manuset tillsammans med Gustafsson och Haag:

– Att Björn får ett eget sketchprogram är väl på tiden och tanken på att släppa lös Björn och ge honom fria tyglar är kittlande.

Just nu spelas "Koppla av" in för full hals. Premiären planeras att landa på SVT i höst.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL