Kerstin ljög om sin ålder i Hotell romantik: ”De hade ratat mig direkt”

Kerstin ljög om sin ålder i Hotell romantik: ”De hade ratat mig direkt”

  • SVT Play
Eyla Runsten
07 april 2024 kl. 18:04

Sa att hon var tio år yngre än vad hon är

Kerstin Stålhammar sökte till "Hotell romantik" efter att hon såg första säsongen. dock fanns det en risk att de inte ville ha med henne på grund av hennes ålder, så hon sa att hon var tio år yngre. Kerstin är en pigg och full av äventyr och ville visa att det fanns personer som henne med mycket energi kvar.

Kerstin Stålhammar, bestämde sig efter sex år som änka att söka till Hotell romantik efter att hon såg den första säsongen, detta berättar hon i en intervju med Nyheter24. Under de sista åren som hennes man levde så blev han dålig och började gnälla på henne och hon kunde inte gå ut och träffa sina vänner. Efter att han gick bort så började hon leva livet till fullo där hon bland annat hoppade fallskärm med sina barn och älskade det, men efter att de hade hoppat två gånger fick det räcka.

Kerstin ljög om sin ålder i Hotell romantik: ”De hade ratat mig direkt”
Kerstin Stålhammar i "Hotell Romantik". Foto: SVT.

Kerstin Stålhammar om sin ålder: ”De hade ratat mig direkt”

När produktionen ville prata med Kerstin i casting-processen så var hon tvungen att säga sin riktiga ålder, men efter att hon hade förklarat varför hon ljög om att hon var 75 år gammal så var produktionen okej med det – hon fick oavsett vara med i Hotell romantik.

– Hade jag sagt 85 då hade de ratat mig direkt. Det är så mycket ålderism i samhället, men man kan inte slå alla över en kam när det gäller ålder, säger Kerstin till Nyheter24.

Under inspelningen av programmet försökte Kerstin hålla sin ålder hemlig för de andra deltagarna, men efter att ha lärt känna Anneli Holm, 66 år, så berättade hon sin hemlighet. Anneli kunde då inte hålla det för sig själv.

Anledningen varför Kerstin ljög om sin ålder var för att hon trodde att det var ett hinder i programmet då många män vill ha en yngre kvinna. Med detta menar hon att hon kanske hade hittat någon om hon höll sin ålder hemlig, speciellt för männen.

Du följer Kerstin i "Hotell Romantik" på SVT1 och SVT Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL