Karen Pirie: Kalla fall säsong 2 – detta vet vi

Karen Pirie: Kalla fall säsong 2 – detta vet vi

  • SVT Play
Filmtopp
30 mars 2023 kl. 10:03

Hur ser framtiden ut för den brittiska kriminalserien?

Det brittiska kriminaldramat "Karen Pirie: Kalla fall" har hittat till den svenska marknaden med hjälp av SVT. Filmtopp har undersökt om vi kan vänta oss en säsong 2 av "Karen Pirie: Kalla fall" i framtiden.

"Karen Pirie: Kalla fall" hade premiärITV i Storbritannien under hösten 2022. Där har kriminaldramat fått ett mestadels varmt mottagande och med tanke på att vi svenskar aldrig tycks kunna få nog av krim – och framför allt inte brittiskt krim – är det inte helt förvånande att serien nu hittat till den svenska marknaden.

Handlingen i Karen Pirie kretsar kring titelkaraktären och tillika polisdetektiven Karen Pirie. Hon får i uppdrag att ta sig an en tidigare nedlagd utredning av ett mord på en ung kvinna. Det har gått 25 år sedan mordet, men det är uppenbart att all information inte har kommit till ytan ännu.

Kriminalserien, som är baserad på Val McDermids bästsäljande romanserie, landade på SVT Play den 30 mars. Den första säsongen består endast av tre avsnitt, men samtliga av dem är runt två timmar långa.

Serien är skriven av Emer Kenny och regisserad av Gareth Bryn. Huvudrollen som Karen Pirie spelas av Lauren Lyle (Outlander, Vigil - Död man ombord).

När kommer Karen Pirie: Kalla fall säsong 2?

Redan nu kan vi avslöja att Karen Pirie har förnyats med en andra säsong. Efter en framgångsrik höst i Storbritannien meddelade ITV i februari att serien kommer att fortsätta produceras. Enligt uppgifter kommer den uppföljande säsongen att baseras på den andra boken om Karen Pirie av Val McDermid. Titelkaraktären kommer då att återvända för att lösa ett kidnappningsfall från många år tidigare.

I skrivande stund finns det inget presenterat premiärdatum för säsong 2, men i bästa fall skulle den kunna ha brittisk premiär hösten/vintern 2023. Troligare är dock att den nya säsongen kommer någon gång under 2024.

Ytterligare ett stycke goda nyheter är att serien mycket väl skulle kunna fortsätta även bortom en andra säsong. Fortsätter den att inspireras av McDermids böcker finns det nämligen gott om källmaterial som kan ligga till inspiration. Totalt har författaren publicerat sex romaner om Karen Prie.

Filmtopp uppdaterar dig med ny information så fort vi vet mer.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL