Jakten på Raoul Moat säsong 2 – detta vet vi

Jakten på Raoul Moat säsong 2 – detta vet vi

  • SVT Play
Filmtopp
26 april 2023 kl. 13:41

Fortsätter jakten?

Det brittiska kriminaldramat "Jakten på Raoul Moat" har gjort succé på SVT. Med det i åtanke har Filmtopp utforskat möjligheterna för en säsong 2 av serien.

"Jakten på Raoul Moat" landade på SVT Play den 24 april och som det brukar bli med den här typen av brittiska kriminaldraman har den fått en stor mängd tv-tittare att bänka sig hemma i sofforna.

Det här kriminaldramat är baserat på verkliga händelser från 2010, då Samantha Stobbarts expojkvän, Roaul Moat, släpptes ut från fängelse och omedelbart sökte upp Samantha och hennes nye pojkvän. Situationen utvecklade sig från det till en hämningslös skottlossning och slutligen en av de största polisjakterna i Storbritanniens historia.

Eftersom den första säsongen av Jakten på Raoul Moat endast består av tre avsnitt, är det många som hungrigt tuggat i sig samtliga av dem och nu är sugna på mer. Vi har försökt ta reda på hur framtiden för serien ser ut.

När kommer Jakten på Raoul Moat säsong 2?

Trots framgångarna för Jakten på Raoul Moat finns det i dagsläget ingenting som tyder på att en andra säsong av serien väntar på oss. Serien är producerad som en miniserie och eftersom den skildrar verkliga händelser – som vi får följa från början till slut över de tre avsnitten – finns det inte heller mycket mer material att bygga vidare på för produktionen.

Det ska visserligen sägas att det titt som tätt händer att serier utgår från verkligheten innan de grenar ut i helt och hållet fiktiva berättelser. Eftersom Jakten på Raoul Moat bygger på ett så specifikt fall finns det dock ingenting som tyder på att det kommer att ske i det här fallet. Med det sagt är det inte alls omöjligt att hjärnorna bakom miniserien skapar något liknande, baserat på andra fall, men det skulle i så fall – med största sannolikhet – lanseras som en egen serie under ett helt annat namn.

Hade du hoppats på en Jakten på Raoul Moat säsong 2 har vi med andra ord inga positiva nyheter att dela med dig i dagsläget. Lyckligtvis är det sällan någon brist på brittiska kriminalserier, som det ständigt produceras nya av, och som SVT är mästerliga på att lägga till i sitt utbud.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL