Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
I min dotters namn säsong 2 – Detta vet vi

I min dotters namn säsong 2 – Detta vet vi

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
24 maj 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
24 maj 2022

Får vi mer av Sean Cooks TV-serie?

Just nu rullar en ny brittisk deckare på SVT Play. I den här artikeln kollar vi på möjligheterna för "I min dotters namn" säsong 2.

Att britterna kan det där med deckare kommer knappast som någon nyhet. Till vår stora glädje rullar det också en på SVT Play nu som är både ny och bra, nämligen I min dotters namn. Serien som är skapad av Sean Cook, består av sex stycken avsnitt varav alla nu går att streama.

Varje avsnitt ligger på 45 minuter och handlar om ett ovanligt laddat fall. När en kropp hittas i Dublin står nämligen kriminalkommissarie Colette som närmast anhörig. Offret visar sig vara hennes dotter, som försvann för 20 år sedan.

Med högt betyg hos kritikerna

Min dotterns namn har visat sig vara en rejäl framgång. I skrivande stund har den 7.3 av 10 på IMDb, vilket är relativt högt för en serie av det här slaget. Dessutom har kritikerna gett serien fina recensioner.

Vi som har sett de tillgängliga avsnitten förstår också varför. Paula Malcomson är utmärkt i huvudrollen och det finns en hård realistisk nerv i det hela som gör det omöjligt att värja sig.

Tyvärr inge troligt med "I min dotters namn" säsong 2

Därför är det också extra tråkigt att denna gången kunna meddela att det inte ser ut som att vi kommer att få mera av den spännande serien. Inte bara för att den knyter ihop de flesta trådarna i slutet, utan också för att serien är märkt som miniserie. Detta innebär nämligen att det bara är en säsong planerad.

Samtidigt är det inte så ovanligt att även miniserier får uppföljare. Antingen i form av antologiserier med fristående säsonger, eller som rena fortsättningar. Några exempel då detta har varit fallet är: Squid Game, Big Little Liars och The White Lotus.

Att I min dotters namn säsong 2 skulle få en fortsättning är med andra ord inte särskilt troligt, men inte heller omöjligt. Vi får hålla tummarna och hoppas på det bästa. Tills dess kan vi rekommendera dessa brittiska kriminalserier att njuta av.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL