Riktige James Bond hittad i hemlighetsstämplade arkiv

Riktige James Bond hittad i hemlighetsstämplade arkiv

Uppdaterad 08 juli 2021 kl. 16:51 | Publicerad 24 oktober 2020 kl. 09:00

Var en tidigare anställd i brittiska armén under 60-talet.

Den riktiga James Bond uppges vara funnen. Under 60-talet jobbade han för den brittiska armén och ska enligt uppgifter ha anlänt i Warsawa 1964 och snokat runt en militärbas.

Den ikoniske filmkaraktären James Bond har funnits med oss sedan 1962 när Sean Connery för första gången gestaltade honom i Dr. No. Sedan dess har snart 25 Bond-filmer producerats, om vi räknar med Daniel Craigs sista ännu inte släppta film No Time to Die.

Nu uppger Wall Street Journal att gamla brittiska arkiv har dammats av och ett väldigt välbekant namn dök då upp bland tidigare hemlighetsstämplade dokument från den brittiska armén. En viss James Bond finns med bland listor över tidigare personal och det verkar som att han har varit ute på uppdrag som påminner mycket om vår kära filmagents äventyr.

Den riktiga James Bond anlände i Warsawa under 1964 och ska sedan mystiskt ha försvunnit spårlöst tills han senare upptäcktes runt en militärbas nära Sovjetunionen. 

"Tidigare hemlighetsstämplad fil"

Den tidigare hemlighetsstämplade filen har nyligen blivit offentlig och skapat ett stort intresse hos många polska historiker som vill ta reda på vem James Bond egentligen var. Tyvärr dog han 2005, men hans fru Janette Bond lever än och ska enligt Screen Rant också dela tron att hennes man kan ha varit en spion.

Författaren Ian Flemming skrev den första James Bond-boken Casino Royale redan 1952, så oavsett om det kommer fram att den riktige James Bond var en spion, är det inte troligt att han hade något att göra med Flemmings skapelse.

Den nya James Bond-filmen No Time to Die har tidigare skjutits upp på grund av Coronaviruset men är i nuläget bekräftad att ha premiär den 2 april 2021.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL