Fröken Snusks Mellobidrag har setts av hundratusentals – bryter mot reglerna

Fröken Snusks Mellobidrag har setts av hundratusentals – bryter mot reglerna

  • SVT Play
Emil Oscar Rasmussen
10 februari 2024 kl. 10:02
ANNONS
ANNONS

Snackisens låt sprids på TikTok

Sedan i går har Fröken Snusks bidrag i Melodifestivalen 2024 "Unga och fria" spridits på sociala medier och setts av hundratusentals på TikTok – något som bryter mot tävlingens regler.

En av årets största snackisar i Melodifestivalen 2024 är utan tvekan Fröken Snusks medverkan. Den populära och kontroversiella artisten har gjort raketkarriär och när hon nu kliver in i landets största musiktävling följs hennes resa med stort intresse.

I veckan blev ett av Fröken Snusks genrep exempelvis vida omskrivet efter att hon hade fått ett vredesutbrott och nu har vi ännu ett bevis på den mindre hysterin som råder kring artisten. Intresset för hennes bidrag är nämligen så stort att det har läckt ut på sociala medier redan innan tävlingen.

Fröken Snusks Mellobidrag har setts av hundratusentals – bryter mot reglerna
Foto: SVT / skärmdump från TikTok.

Fröken Snusks bidrag i Melodifestivalen sprids på TikTok

Sedan i går har Fröken Snusks Melodifestivalenbidrag spridits som en löpeld på sociala medier, och i första hand TikTok. Bidraget började spridas på plattformen under förmiddagen på fredagen och har sedan dess setts av hundratusentals. Trots att det ursprungliga klippet som spreds på TikTok i skrivande stund ser ut att ha plockats bort, dyker nya delningar upp på appen.

Även en handfull andra artisters bidrag har spridits på TikTok.

Läckan bryter tydligt mot SVT:s regelverk för Melodifestivalen, som säger att bidragen inte får delas eller spelas för allmänheten förrän efter tävlingen (med undantag för klipp som SVT publicerar).

Klippen som nu har spridits kommer ursprungligen från SVT:s inspelning av torsdagens repetitioner.

– Vi gör bedömningen att det är någon som olovligt plockat klippet från SVT Play och publicerat på TikTok. Vi söker nu TikTok för att se om det går att plocka ned videon, skrev Melodifestivalens projektledare Anders Wistbacka, till Expressen i går.

Fröken Snusk tävlar i dag i Melodifestivalens andra deltävling.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL