Fröken Snusks kaosartade rep inför Melodifestivalen – skrek och slog sig själv

Fröken Snusks kaosartade rep inför Melodifestivalen – skrek och slog sig själv

  • SVT Play
Axel Diedrichs
Uppdaterad 11 februari 2024 kl. 11:02 | Publicerad 09 februari 2024 kl. 08:02
ANNONS
ANNONS

"Orkade inte hålla ut en ton"

På lördag är det dags för den andra deltävlingen i "Melodifestivalen" 2024. Artisten Fröken Snusks senaste rep verkar ha varit en enda katastrof.

Efter en första deltävling som slutade med att Smash Into Pieces och Lisa Ajax gick vidare ser tittarna fram emot nästa deltävling i Melodifestivalen 2024. Den här gången flyttas vi till Göteborg där det just nu pågår repetitioner för fullt. Uppsättningen med tävlande utgörs av Maria Sur, Engmans Kapell, Dear Sara, C-Joe, LIAMOO och Fröken Snusk.

Fröken Snusks kaosartade rep inför Melodifestivalen – skrek och slog sig själv

Under gårdagen hade epadunkaren Fröken Snusk en väldigt tuff afton med repetitioner som gick sämre än planerat. Vid ett tillfälle skrek hon "hora" för att i nästa slå sig själv och dalahästen som hon red på. Efteråt tog det tid för henne att samla sig, och när hon berättar för Aftonbladet vad det var som gick så snett menar hon att det här var första repet med sång.

– Jag var besviken för att jag tyckte att det inte lät bra. Jag kände att jag inte fick tillräckligt mycket luft för att kunna sjunga sticket, där jag kan briljera. Jag orkade inte hålla ut en ton, och då blev jag väldigt arg, säger Fröken Snusk till Aftonbladet.

Artisten är dock hoppfull inför lördagen eftersom det ännu finns tid till att repa in framträdandet som det svenska folket väntar på.

"Olämpligt"

Så här skriver programmets projektledare Anders Wistbacka i ett sms till Aftonbladet om Fröken Snusks beteende: 

– Det var olämpligt. Vi har som policy att alltid använda ett respektfullt och vänligt språk då det är en arbetsplats. 

Wistbacka fyller på med att han samtidigt förstår att frustration kan uppstå när saker och ting inte går som de ska, i och med all den press som är på artisterna. 

En del av den press och frustration Fröken Snusk känner kan påverkas av att hon den senaste tiden påstås ha fuskat med sina streams på Spotify, vilket gjort att musiktjänsten plockat bort flera av hennes mest populära låtar. Kontroversen har i sin tur fått många att ifrågasätta hennes medverkan i Mello

I morgon, lördagen den 10 februari, får vi se hur det går för Fröken Snusk på scenen när hon framför låten "Unga & fria". Sändningen av "Melodifestivalen" drar igång klockan 20:00 på SVT1 och SVT Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL