De går vidare från deltävling 2 i Melodifestivalen 2024 – enligt experterna

De går vidare från deltävling 2 i Melodifestivalen 2024 – enligt experterna

 • SVT Play
Sofie Landgren
Uppdaterad kl. 10:02 | Publicerad 09 februari 2024 kl. 05:02
ANNONS
ANNONS

Mellofebern fortsätter

Det har blivit dags för deltävling 2 i "Melodifestivalen" 2024 på SVT och vi kan redan nu dela med oss vilka två artister som är förhandstippade till att gå vidare till final.

Carina Berg leder mello deltävling 2
Foto: Morgan Norman / SVT.

Deltävling 2 i "Melodifestivalen" 2024

Lördag den 10 februari stannar "mello-tåget" till i Göteborg och Scandinavium för årets musikfests andra deltävling. Som programledare ser vi återigen vår folkkära Carina Berg som intygar att det kommer att bli en hejdundrande kväll. Vi på Filmtopp gissar på att det även kommer bjudas på en hel del torra "Göteborgs-skämt" staden till ära, så var förberedd på det.

Kvällens startordning:

 • 1: Maria Sur – ”When I'm gone”
  Ukrainska Maria Sur slog igenom redan förra året med låten ”Never give up”, hon fick då flest röster i sin deltävling. Låten kammade hem en nionde plats i finalen.
 • 2: Engmans Kapell – Norrland
  Hälsingebandet Engmans Kapell har varit aktiva i 30 år och debuterar nu äntligen i Melodifestivalen 2024. Med låten ”Norrland” vill de nu skicka en kärlekshälsning till sina hemtrakter.
 • 3: Dear Sara – ”The Silence of you”
  Svensk-samiska artisten Dear Saras musik och texter präglas av hennes uppväxt i en renskötarfamilj, nordost om Kiruna, men även av storstadslivet i Stockholm där hon nu bor.
 • 4: C-Joe – "Ahumma"
  C-Joe är något av en pionjär inom genren "svensk afrobeat" och har etablerat sig både nationell och internationellt genom Gävle-kollektivet G-Force. Han är född i Sierra Leone men uppvuxen i Sverige och har tidigare gjort låtar som ”Love on the dance floor” och ”Money”.
 • 5: Liamoo – ”Dragon”
  Det är nu fjärde gången som Liamoo ställer sig på mello-scenen i hopp om att kamma hem segern. Det stora genombrottet kom 2016 när han vann Idol och sedan dess har han bland annat skapat Sveriges officiella OS-låt till Peking: ”Guld, svett & tårar”.
 • 6: Fröken Snusk – ”Unga och fria”
  Fröken Snusk är en av "epadunkens" allra största stjärnor och hon är känd för sina "snuskiga" låt-texter. Till debuten i Melodifestivalen har hon dock fått tona ner sina texter rejält. Det stora genombrottet kom med låten ”Rid mig som en dalahäst” och vem som gömmer sig bakom masken, ja, det är superhemligt.
Fröken snusk och Liamoo i Melodifestivalen 2024
Foto: Janne Danielsson /SVT.

Experterna har talat – de går vidare i deltävling 2 i Melodifestivalen 2024

Enligt de experter som sätter ut oddsen så ser det ut som att det blir Fröken Snusk och Liamoo som tar sig vidare direkt till final. Liamoo är näst intill garanterad till att gå vidare men, det finns ett wildcard som är hack i häl på Fröken Snusk, nämligen Ukrainska Maria Sur. Om vi på Filmtopp lägger oss i med vår expertis i ämnet så tror vi dock inte att Maria lyckas gå om Fröken Snusk utan att det blir Fröken snusk och Liamoo som går vidare.

Missa inte deltävling 2 i "Melodifestivalen" 2024 den 10 februari klockan 20.00 i SVT och på SVT Play.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL