Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Frakt säsong 2 – detta vet vi

Frakt säsong 2 – detta vet vi

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
19 oktober 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
19 oktober 2021

Blir det en andra säsong av Frakt?

Den finska dramaserien "Frakt" har snärjt den svenska tv-publiken under sin tid på SVT. Efter att hela den första säsongen nu finns att streama på SVT Play är det givetvis många som frågar sig om det blir en andra säsong. Filmtopp har försökt få klarhet i frågan.

"Frakt" är den finska kriminalserien med fokus på internationell människosmuggling. Seriens första säsong består av åtta avsnitt och den har hittat sin väg till bland annat Sverige och Danmark.

I inledningen av serien får vi följa en kvinna som tvingas fly från Eritrea och som tappar bort sin dotter under flykten till Finland, två bröder som stjäl en paketbil som visar sig vara full av människor och en jurist som stått i adoptionskö i flera år.

LÄS OCKSÅ: De bästa kriminalserierna just nu

När kommer Frakt säsong 2?

Dessvärre finns det inte mycket att gå gällande en eventuell fortsättning av Frakt eller inte. Serien har ännu inte förnyats med ytterligare säsonger och det finns egentligen inte mycket som pekar på att det kommer att bli så. Frakt ser snarare ut att förbli en miniserie, vilket också slutet på den första säsongen stödjer då säcken knöts ihop relativt väl. 

Med det sagt, skulle det vara så att Frakt fortsätter att växa i popularitet så finns det ingenting som säger att serien inte skulle kunna få även en säsong 2. Det är som bekant seriers tittarsiffror som brukar styra huruvida de får fler avsnitt eller ej och en allt större publik tycks få upp ögonen för den finska serien.

Sammanfattningsvis kan vi med andra ord säga att det inte är läge att hoppas alldeles för mycket på en fortsättning, men samtidigt bör vi inte ge upp hoppet helt och hållet.

Filmtopp uppdaterar er med ny information så fort vi vet mer.

LÄS OCKSÅ: 12 sevärda polisfilmer

NÄSTA ARTIKEL